Címke: könyv

További címkék:

Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulóján jelent meg az a kötet, amelyben hét szerző – köztük két múzeumi kollégánk – nyolc korszakot felölelő tanulmányát összesen 845 fotó illusztrálja. Az egyedülálló kiadványt, amely Zalaegerszeg történelmét évszázadokon átívelve foglalja egybe, a város dísztermében mutatták be.

A Göcsej Természetvédelmi Alapítvány gondozásában jelent meg az a gyümölcsészkönyv, amely a 2014-es almafajta-bemutató után most a göcseji és őrségi hagyományos körtefajtákat veszi számba. A könyvbemutatón részt vettek a szerzők (Kovács Gyula, Óvári Miklós, Darázsi Zsolt), és a bemutatónak otthont adó intézmény, a Göcseji Múzeum képviseletében Kaján Imre igazgató is köszöntötte a vendégeket.

A Göcsej Természetvédelmi Alapítvány 2016. június 9-én 10 órakor a Göcseji Múzeum Kisfaludi-termében bemutatja: a Göcsej és Őrség hagyományos körtefajtái című hiánypótló fajtaleírást. A könyv több mint 200, a tájegységre jellemző körtefajtát szemléz leírással és fotókkal.

Béres Katalin Kulturális élet Zalaegerszegen 1920-1945 című kötetét a Magyar Kultúra Napja alkalmából ismerhette meg a közönség a 2016. január 21-én tartott könyvbemutatón. A történész több éven át dolgozott azon a kutatáson, melynek végeredményét Dr. Gyimesi Endre, történész, nyugalmazott levéltár igazgató, Zalaegerszeg díszpolgára mutatta be részletesen a közönségnek.

Egy oldal a Kisfaludi Strobl Zsigmondról szóló könyvből