Címke: Múzeumok Éjszakája

További címkék:

Különös hívószavakkal invitáltuk a közönséget az idei programsorozatra: Be a múzeumba!, A titkok ajtaja kitárul, Rabo-galopp a vályúhoz, Szobrásztitkok, hogy csak néhányat említsünk. Az országosan meghirdetett programsorozat zalaegerszegi helyszínei változatos eseményeket kínáltak.

Önnek mit jelent Zalaegerszeg? Van olyan családi ereklye, amit féltve őriz, de szívesen megmutatná másoknak is egy estére?

Múzeumok Éjszakája 2016, Göcseji Múzeum

A Múzeumok Éjszakája mindig egy megismételhetetlen kaland, soha nincs kétszer ugyanúgy ugyanaz, még ha a díszlet, a környezet, a körülmények ugyanazok is. 
A program természetesen évről-évre változik, s aki vállalkozik egy-egy ilyen monstre, hajnalig tartó múzeumlátogatásra, bizonyíthatja igazunkat: megéri felkeresni a gyűjteményeket minden alkalommal, amikor csak lehetőség van rá. 

Múzeumok Éjszakája 2015

Szabadtérre tervezett programok szempontjából riasztó délutáni időjárást követően végül kiderült az ég, elvonultak a felhők, és egy sikeres éjszakát hagytunk magunk mögött szombaton.

Szent László király arcrekonstrukciója

Megérkezett a Göcseji Múzeumba Szent László hiteles arcmása: a Kustár Ágnes által készített szobrot a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár adta kölcsön 2 hétre kizárólag a Göcseji Múzeum részére, egyébként csak Győrben látható, még másolat sem létezik róla.

Idén is sokszínű programokkal vár minden korosztályt a Múzeumok Éjszakájára a Göcseji Múzeum és a Göcseji Falumúzeum. A múzeumok mellett idén a Deák Ferenc Megyei Könyvtár, a Zalaegerszegi Törvényszék, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem is kínál programelehetőségeket.