Címke: múzeumpedagógia

További címkék:

Múzeumi és Könyvtári fejlesztések mindenkinek címmel (EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001) szakmai napot tartottunk az általános- és középiskolai történelem szakos tanároknak. A rendezvénynek a múzeum új, külső állandó kiállítása adott otthont, a Mártírok útján található volt ÁVH székházban. Dr.

Múzeumpedagógiai foglalkozásokra előzetes bejelentkezéssel és időpont-egyeztetéssel várjuk az óvodai és általános és közép iskolás csoportokat.

Óvodások számára a foglalkozás díja: 250 Ft/fő

Általános és középiskolások számára: 500 Ft/fő

A jegyek tartalmazzák a múzeumi belépőket is.

 

További információ Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógustól kérhető.

Rögtön a kiállítás-megnyitó másnapján lelkes diákcsoport érkezett a bagodi Fekete István Általános Iskolából. A gyerekek a népmesei elemekkel teleszőtt foglalkozáson megismerkedtek az enteriőrökben elhelyezett tárgyakkal, kártyák segítségével felidézték a történetekben hallott mindennapi eszközök és népi játékok neveit, majd a tárgyakhoz kapcsolódva meserészleteket idéztek fel.

Várvédés

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne a Göcseji Múzeum vendége egy-egy óvodás-, vagy iskoláscsoport, amelyik múzeumpedagógiai foglalkozásra érkezett. Van miből válogatni: az intézmény minden korosztály számára tartalmas foglalkozásokat kínál, ahol nem csak játékok segítségével tanulni, de a kézügyesség és a kreativitás fejlesztésére is remek lehetőség nyílik.

Kaposvári múzeumpedagógusok  látogattak a Göcseji Múzeumba, hogy megismerkedjenek a helyi szakemberekkel, módszerekkel és foglalkozásokkal.  A jó hangulatú találkozó során Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója köszöntötte a vendégeket, és bemutatta az intézményt, majd Kissné Kovács Ágnes és Molnárné Raposa Irén kalauzolta őket a múzeumban.  A kaposvári szakemberekkel való találkozás jól siker

Megnyílt a „Körárkoktól a kőfalakig” – Válogatás az elmúlt tíz év Zala megyei régészeti feltárásaiból című kiállítás a Göcseji Múzeumban. A legújabb időszaki kiállításunk hétezer év régészeti leleteit, és 10 év zalai régészeti eredményeit szemlézi. A nem mindennapi tárlathoz különleges foglalkozásokkal készültek múzeumpedagógusaink, minden korosztály találhat igényeinek megfelelőt.

Dózsa iskolások a Göcseji Múzeumban

Sokkal több mindenre, mint azt elsőre gondolnánk!

Január végétől ismét folytatódik az a foglalkozássorozat, amelyre korábban Zalaegerszeg a járásszékhelyek által fenntartott múzeumoknak kiírt pályázatán 500 000 Ft-ot nyert. A beadott pályázat 3 millió forintra irányult, így a 2*2 órás foglalkozások megtartásához a Zala megyei Önkormányzat 90 ezer forinttal, Zalaegerszeg 150 ezer forinttal járul hozzá pluszban.

"Ostromoljunk várat" múzeumpedagógiai foglalkozás, 2015-10-08

„… abban reménykedünk, hogy az eddigi múzeumpedagógiai tevékenység, a Göcseji Múzeumban zajló foglalkozások hatása már nem csak a Múzeumok Éjszakáján érezteti hatásait, de máskor is eseménnyé válik az itt végzett munka.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015 - Göcseji Múzeum

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Göcseji Múzeumban
Programjaink:

2015. szeptember 29. - november 7-ig:

Oldalak