Címke: múzeumpedagógia

További címkék:

"A láthatatlan vár" című múzeumpedagógiai foglalkozás

Októberben folytatja a nyílt napok szervezését a Göcseji Múzeum annak érdekében, hogy a leendő Mindszentyneum területén lévő régészeti ásatásokat minél többen láthassák és a feltárt leleteket minél többen megismerhessék. Szerdai napokon – előzetes egyeztetés alapján – általános és középiskolai diákokat fogadnak a múzeum szakemberei.

A választható időpontok a következők:

Hihetetlen élményben volt része néhány diáknak ma délelőtt a leendő Mindszentyneum területén lévő ásatáson. A láthatatlan vár című múzeumpedagógiai foglalkozás közben a Göcseji Múzeum régészei rátaláltak egy ágyútöredékre. Így a gyerekek voltak azok, akik évszázadok után először megpillanthatták a korabeli tárgy megmaradt részét.

Családi foglalkozásokkal, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, könyvbemutatókkal, pedagógusoknak szóló szakmai rendezvényekkel várnak minden érdeklődőt a vidéki és fővárosi múzeumok egyaránt. A nagy sikerű rendezvénysorozat idén szeptember közepétől november közepéig várja a közönséget. A Göcseji Múzeum programkínálata:

Szeptemberben nyílt napokat szervez a Göcseji Múzeum annak érdekében, hogy a leendő Mindszentyneum területén folytatott régészeti ásatásokat minél többen láthassák és a feltárt leleteket minél többen megismerhessék. Szerdai napokon – előzetes egyeztetés alapján – általános és középiskolai diákokat fogadnak a múzeum szakemberei. Ma reggel megérkeztek az első látogatók.

Múzeumi és Könyvtári fejlesztések mindenkinek címmel (EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001) szakmai napot tartottunk az általános- és középiskolai történelem szakos tanároknak. A rendezvénynek a múzeum új, külső állandó kiállítása adott otthont, a Mártírok útján található volt ÁVH székházban. Dr.

Múzeumpedagógiai foglalkozásokra előzetes bejelentkezéssel és időpont-egyeztetéssel várjuk az óvodai és általános és közép iskolás csoportokat.

Óvodások számára a foglalkozás díja: 250 Ft/fő

Általános és középiskolások számára: 500 Ft/fő

A jegyek tartalmazzák a múzeumi belépőket is.

 

További információ Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógustól kérhető.

Rögtön a kiállítás-megnyitó másnapján lelkes diákcsoport érkezett a bagodi Fekete István Általános Iskolából. A gyerekek a népmesei elemekkel teleszőtt foglalkozáson megismerkedtek az enteriőrökben elhelyezett tárgyakkal, kártyák segítségével felidézték a történetekben hallott mindennapi eszközök és népi játékok neveit, majd a tárgyakhoz kapcsolódva meserészleteket idéztek fel.

Várvédés

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne a Göcseji Múzeum vendége egy-egy óvodás-, vagy iskoláscsoport, amelyik múzeumpedagógiai foglalkozásra érkezett. Van miből válogatni: az intézmény minden korosztály számára tartalmas foglalkozásokat kínál, ahol nem csak játékok segítségével tanulni, de a kézügyesség és a kreativitás fejlesztésére is remek lehetőség nyílik.

Kaposvári múzeumpedagógusok  látogattak a Göcseji Múzeumba, hogy megismerkedjenek a helyi szakemberekkel, módszerekkel és foglalkozásokkal.  A jó hangulatú találkozó során Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója köszöntötte a vendégeket, és bemutatta az intézményt, majd Kissné Kovács Ágnes és Molnárné Raposa Irén kalauzolta őket a múzeumban.  A kaposvári szakemberekkel való találkozás jól siker

Megnyílt a „Körárkoktól a kőfalakig” – Válogatás az elmúlt tíz év Zala megyei régészeti feltárásaiból című kiállítás a Göcseji Múzeumban. A legújabb időszaki kiállításunk hétezer év régészeti leleteit, és 10 év zalai régészeti eredményeit szemlézi. A nem mindennapi tárlathoz különleges foglalkozásokkal készültek múzeumpedagógusaink, minden korosztály találhat igényeinek megfelelőt.

Oldalak