Címke: Zalalövő

További címkék:

Bontás a szennyvízárokban

A 86-os számú főút Zalalövő elkerülő útszakasz ünnepélyes átadására 2016. november 10-én került sor. Az ünnepség kapcsán a Göcseji Múzeum Régészeti Osztálya is számvetést készített az elkerülő megépítésével összefüggésben elvégzett régészeti munkákról.

Újabb leletek a zalalövői elkerülőn

Hamarosan a végéhez ér a 86. számú főút Zalalövőt elkerülő út építése kapcsán folytatott régészeti szakfelügyelet, mely 2014 márciusától zajlik a Göcseji Múzeum kollégáinak részvételével. A nyomvonalon végzett földmunkák során már számos új lelőhelyet sikerült azonosítani és eredményesen feltárni.

A nemrég befejeződött zalalövő-kisfernekági ásatás után sem pihennek régészeink, a több kilométer hosszú leendő út nyomvonalán gyors ütemben halad a munka. Az építkezés során sok földmunkát végeznek, melyet kollégáink vigyázó tekintete követ. A felelősségteljes feladat során mindig reménykednek, hogy újabb és újabb leleteket menthetnek meg az utókor számára.

Zalalövő-Kisfernekág ásatás

Az első tavaszi napok beköszöntével a Göcseji Múzeum régészei és régésztechnikusai ismét felhúzták a bakancsot, majd ásót, lapátot és spaklit ragadva izgatottan folytatták az ősszel megkezdett feltárást Zalalövő határában. A 86. számú főút Zalalövőt elkerülő út építése közben váratlanul került elő az az őskori lelőhely, melynek megelőző régészeti feltárását 2014 októberében kezdtük meg.

törökkori palánkvár a Zalalövőre tervezett mentőállomás helyén

Bár eddig is sejtették, most meg is bizonyosodhattak arról a Göcseji Múzeum régészei, hogy Zalalövőn, a tervezett mentőállomás építésével összefüggésben végzett régészeti feltárás egy törökkori palánkvár leleteit eredményezi majd.  A feltevés nem bizonyult tévesnek, sőt, a kutatás új eredményeket is hozott.