Hangos-térkép nyitólap

Göcseji Múzeum

 

Emelet

A főlépcsőn át érkezve a szintre, balra indulunk a keleti szárnyba.
A jobb oldal végig ablakos, a folyosó vége felé egy ajtót találunk, amely kis közlekedőn át a Könyvtár-Adattár helyiségeibe vezet.
A közlekedő bal oldalán van még a vizesblokk, először a férfi-, majd a női- és egyben Akadálymentes mosdó is.
A keleti szárny folyosójának bal oldalát követve elhaladunk a teremőr irodája, majd a lift előtere előtt. Az utolsó ajtó balra az Állandó kiállítás termeibe vezet.
Az állandó kiállítás több egymásba nyíló termen keresztül vezet végig az épület teljes hosszán. Végighaladva rajta, a hátsó lépcsőházhoz érkezünk, a nyugati szárny végébe.
Az egyes tárlatok különböző falszínűre festett helyiségekben kaptak helyet. A termeken kacskaringós közlekedő szakaszok vezetnek keresztül, egy teremben erős szintkülönbséggel. A kiállítási tárgyak nagy része falba süllyesztett, vagy asztali vitrinekben van, helyenként kötélkordonnal elválasztva. A falak felületeit sűrűn tagolják a különböző fotók, dokumentumok, stb.
A kiállítás részei haladási és időrendi sorrendben: őskor, Salla - római kor, Népvándorlás kor, Mosaburg, Zalavár - Árpád kor, középkor, Zalaegerszeg.

A főlépcsőtől jobbra indulva, jobb oldalon kapott helyet a Játéktár Látványraktár, amelynek ajtaja után rögtön mellmagasságban egy tűzoltó-készülék képez akadályt.
Tovább, három raktárajtó mellett elhaladva jutunk a hátsó lépcsőházhoz.
A közlekedő végén, íves, nagyméretű falrészbe épített monitor képez akadályt, amelynek alsó része beépítetlen.
A közlekedő bal oldalán haladva, az ablakok között földön elhelyezett kiállítási tárgyak, ládák képeznek akadályt. A folyosó végén, balra, egy nagyméretű tér nyílik meg. Befordulva, jobb oldalon találjuk az Állandó kiállítás kijáratát és a Régészeti Látványtárat, az Archeotárat.
Szemben, a Régészeti Techtár és a Néprajzi Etnotár bejáratai vannak.
A bal oldalon pedig, a vizesblokk kapott helyet: jelöletlen ajtó után a női-, majd a férfi mosdóval.