Hangos-térkép nyitólap

Göcseji Múzeum

 

Földszint

Az épületbe belépve, szőnyegfelületen állunk, rögtön a folyosóra érkezünk, amely előttünk jobbra és balra húzódik, merőlegesen.
A bejárattal szemben kisebb aula nyílik, amelynek tere széles oszlopokkal szabdalt. A téglalap alapú tér bal felső, lecsapott sarkában kapott helyet a ruhatár, a jobb felsőben pedig, a pénztár mellmagasságú pultja. A pénztár felé haladva, 2 óra irányában egy nagyméretű, talapzaton lévő szobor áll.
Szemben, a Kisfaludi Strobl Zsigmond állandó kiállítás bejáratát találjuk. Ezen belépve, egy téglalap alapú terembe jutunk. Mellettünk jobbra és balra nyílik meg a tér. Körben, a falak mentén, magas tartókon kaptak helyet a szobrász művei. A terem közepén kör alakú asztalok és körülöttük elhelyezkedő székek képezhetnek akadályt.
A bejárattól jobbra indulva a keleti szárnyba, bal oldalon találunk egy bejáratot, ami a Várkör utcai akadálymentes kijárathoz vezet. Pár lépés után rövid, korlát nélküli lefelé vezető lépcsősor visz az utcaszintre. A lépcső bal oldalára korlátliftet szereltek.
Tovább, egyenesen, pár méter megtétele után jutunk a kétszárnyú, utcára vezető ajtóhoz.
Továbbhaladva, a folyosó bal oldalán, beugróban, kétszárnyú, jelöletlen ajtó mellett haladunk el, ezt követi a főlépcső.
A lépcső mellett, tovább, balra egy kisebb előtérbe jutunk, amelynek bal oldalán van a Fotó Gyűjtemény-Tanulmányi Raktár. Szemben, a Történeti Kutatóterem, jobbra pedig, a Stiltár. Ezek a termek körbejárhatóak, egymásba nyílnak, és rajtuk keresztül megközelíthető a Történeti Dokumentum Tanulmányi Raktár és Látványtár, valamint a Szobor Gyűjtemény Látványtára is.
Az előtérbe fordulva, 10 óra irányában találjuk a liftet.
A keleti szárny folyosójának jobb oldala végig ablakos.

A bejárattól balra indulva, a felújításból kimaradt nyugati szárnyban haladunk. Jobb oldalon, két jelöletlen ajtó után a Múzeumpedagógiai Foglalkoztatót találjuk.
A bal oldal végig ablakos, akadályok nincsenek.
A közlekedő végén kétszárnyú ajtón át jutunk a hátsó lépcsőház előterébe. Jobbra, a lefelé vezető lépcsősor, szemben, a felfelé vezető lépcsősor, balra pedig egy személyzetis ajtó van.