Cím

A díjnyertes göcseji makkoltató leves

Szeptemberben rendezték meg Nyíregyházán A Régi Magyarország Ízei című gasztronómiai fesztivált, ahol a nagyközönség a folklór programok megtekintése mellett hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket is megkóstolhatott. A fesztivál a tájjellegű konyha ételeiből, étkezési szokásaiból és az ezeket körülvevő hagyományokból nyújtott ízelítőt. 

A Göcseji Múzeum csapata is részt vett a kora őszi programkavalkádon, s benevezett a megmérettetésre, a tájjellegű ételek mustrájára. A sóstói Múzeumfaluban göcseji kanászlevest más néven makkoltató levest főztek, s mi sem bizonyítja jobban az ország legtávolabbi szegletében élők kiváló ízlését, minthogy a göcseji egytálétel elnyerte a „legjobb leves” díját. 

A hét elején újra megfőzte a lelkes csapat Sobri Jóska levesét, a gyönyörű őszi napsütésben a Göcseji Múzeum, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, a Zala Megyei Levéltár és a Deák Ferenc Megyei Könyvtár kollektívája is megkóstolhatta a páratlan ízű levest. De hogy bárki a családjának és barátainak is el tudja készíteni e remek ételt, közkinccsé tesszük a receptet.