Add nekünk egy éjszakádat, adunk érte élményt, százat! | Göcseji Múzeum

Add nekünk egy éjszakádat, adunk érte élményt, százat!

Idén is sokszínű programokkal vár minden korosztályt a Múzeumok Éjszakájára a Göcseji Múzeum és a Göcseji Falumúzeum. A múzeumok mellett idén a Deák Ferenc Megyei Könyvtár, a Zalaegerszegi Törvényszék, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem is kínál programelehetőségeket.

A Göcseji Múzeumban egyebek mellett Kanta Judit és zenekara Kalandárium címmel ad gyermekkoncertet, a felnőttek figyelmére a Báró és a Blues Step együttes számít este a múzeumkertben. A rabomobillal idén is lehet utazni a városban, és történészeink is várnak a látogatókra formabontó tárlatvezetéseiken. Ki ne szeretné meghallgatni egy-egy alkotásról elsőkézből az információkat? Nos, Németh János Kossuth- és Munkácsy- díjas keramikusművész saját kiállításában fogadja az érdeklődő csoportokat. A fotótörténeti kalandozásokra Megyeri Anna, a Czobor-hagyaték rejtelmeibe Béres Katalin, a temetőfeltárások izgalmaiba Dr. Költő László, Brassó vidékére Szalai Attila és Gedeon Tamás. Folyamatosan látogathatók az időszaki és az állandó kiállítások: a Múzeumok Éjszakáján is vár mindenkit a „Központok a Zala mentén” című állandó, valamint a Múltbéli arcok: Művészi arcrekonstrukciók és régészet című időszaki; és a XVI. Élő Népművészet, Országos Népművészeti kiállítás Nyugat-dunántúli Regionális kiállítás.

A Göcseji Falumúzeumban debütál a Paraszt Párisz, avagy a göcseji alma dícsérete, amely egyenesen a heszperidák kertjéből csent aranyalmás sztori Göcseji adaptációja a Ripacsok irodalmi színjátszó kör előadásában, Laki János rendezésében; 21:15 és 22:15 órakor tekinthető meg a kölcseysek produkciója. 

A Megyei Könyvtárban kézművesfoglalkozás, illetve a páncélszekrény kincsei várják a látogatókat, valamint 17 órakor Káli Csaba történész, főlevéltáros nyitja meg azt a térképkiállítást, amely a történelmi Zala megye ábrázolásait mutatja be a kezdetektől egészen napjainkig. A Zalaegerszegi Törvényszéken lehetőség nyílik a történelmi falak között a helyi történelem megismerésére, 20:30-kor pedig dalest várja a komolyzene kedvelőit, Farkas Alexandra és Csalló Gergely ad egyórás koncertet.

"Megőrzött kulturális emlékeink a holokauszt után. A magyar zsidó képzőművészet a XX. század első felében  - Válogatás a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből" címmel a Városi Hangverseny és Kiállítóterem kínál programot: a kiállítás megnyitója 20:00 órakor kezdődik.

Találkozzunk a nyári napforduló előtti este: mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája!

2015.
június
05.

Kapcsolódó tartalom