Kiállítások

2017. november 28. - 2017. december 17.

Értesítjük a közönséget, hogy a Göcseji Múzeumban jövő héten nyíló A SEUSO-KINCS című kiállítás ideje alatt az ÁVH Áldozatainak Emlékhelye Mártírok útja 5. szám alatt zárva tart. Szíves megértésüket kérjük.

 

Kövessen minket...

 
...Facebook oldalukon is!

Zalai művészek kislexikona

Az adattár Zala megyében született, vagy rövidebb-hosszabb időn keresztül itt alkotó képző- és iparművészek adatait tartalmazza (a feltöltést az utóbbiakkal kezdjük). Nem hagyományos művészeti kislexikonról van szó, inkább folyamatosan alakuló, bővülő online adattárról, hiszen az egyes művészek életrajzát kiegészítjük alkotásaik minél szélesebb (nem kizárólag a gyűjteményünkben őrzött alkotásokra kiterjedő) körének reprodukciójával, és az információk körét a későbbiekben dokumentumokkal, ismertetőkkel, bibliográfiai adalékokkal is bővíteni szándékozunk.

Néprajzi Fotótár

Az 1950-ben létrejött Göcseji Múzeum első igazgatója a néprajzkutató Szentmihályi Imre volt, aki vérbeli muzeológusként kerékpárral, motorral járta Zala megye településeit. Nemcsak régi korok rekvizitumait gyűjtötte, hanem végig fényképezte egy elmúlásnak indult archaikus világ helyben található emlékeit: a göcseji és az azon inneni és túli vidék falvait, parasztportáit, a hegyi hajlékokat, a régi kis- és köznemesi kúriákat, a szeges településszerkezet épületcsoportjait, útmenti kereszteket, a jellegzetes zalai tájat, a speciális foglakozást űző embereket.

Tovább Néprajzi Fotótár oldalára

Állandó kiállítások

Kisfaludi Strobl Zsigmond

Németh János

Németh János kerámikus állandó tárlata

Értesítjük a közönséget, hogy A SEUSO-KINCS című vándorkiállítás ideje alatt a Göcseji Múzeumban lévő Németh János-gyűjtemény zárva tart. Szíves megértésüket kérjük.

„Központok a Zala mentén”

„Központok a Zala mentén”

Tájékoztatjuk a közönséget, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum A SEUSO-KINCS című vándorkiállítására megváltott belépőjeggyel a Göcseji Múzeum Központok a Zala mentén című állandó tárlata is megtekinthető.

2000. október 20-án nyílt meg Zalaegerszegen a „Központok a Zala mentén” című állandó kiállítás...

Múzeumpedagógia

Zalai fazekasság 2013 szeptember 19.

Évek óta nagy sikerrel zajlanak a Göcseji Múzeumban és a Göcseji Falumúzeumban azok a múzeumpedagógiai foglalkozások, amelyek során kiderül: a múzeum kiváló helyszín és játszótér a tanuláshoz.

Foglalkozás kereső