Kiállításlátogatás a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelyén | Göcseji Múzeum
Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye Zalaegerszeg

Kiállításlátogatás a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelyén

Rendezvény dátum:
2022. november 04., 10:00 - 16:00

November 4. nemzeti gyásznap Magyarországon. Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezünk.

A Mártírok útja 5. szám alatti kiállítóteret eredeti környezetben mintegy nyolcvan négyzetméteren berendezve alakítottuk ki enteriőrökkel és szakmai anyagokkal gazdagítva. A kapun belépve balra az egykori portásfülke látható. A fél emeleti folyosón lévő ügyeletes tiszt szobáját a korai szocializmus tárgyaival rendeztük be, a helyiségben rádió szól, híreket mondanak... A pincefolyosón egy textilgrafika fogadja a betérőt: egy géppisztolyos ávós néz szigorúan az ember szemébe. A mellette lévő ajtó egy vasággyal berendezett zárkát rejt, ahol nedvesek és penészesek a falak. Egy másik teremben három zalai érintett személy (Hári Margit, Borsos Károly és Hegedűs ferenc) megpróbáltatásait ismerheti meg a látogató, a következő tér pedig a kínzó- és vallató terem.

November 4-én pénteken 10.00-16.00 óra között a Zalaegerszeg, Mártírok úti Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye díjmentesen látogatható.

Várjuk a megemlékezőket!