Címke: vándorkiállítás

További címkék:

Vasárnap este miután köszöntöttük a Magyar Nemzeti Múzeum A SEUSO-KINCS című vándorkiállítása zalaegerszegi állomásának húszezredik látogatóját, érdes hangra lett figyelmes a közönség. Ott állt a kiállítóteremben Seuso vagy csak a szemünk káprázott? Hívott minket, lépjünk bátran közelebb hozzá, megmutatja nekünk a kincseit.

Vasárnap este hét óra előtt a Zrínyi gimnázium diákja, Tóth Gabriella és barátja léptek be a múzeumba, hogy megtekintsék a Seuso-kincseket. Nagy volt a fiatalok öröme, amikor kiderült, ők azok a szerencsések, akik Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Göcseji Múzeum ajándékát is megkapják.

A tizenötezredik látogató a zalaegerszegi Geiger Józsefné, aki a férjével és a sógornőjével érkezett csütörtök reggel a Magyar Nemzeti Múzeum A SEUSO-KINCS című vándorkiállítására. A nyugdíjas házaspár sokat olvasott már a kalandos életű kincsleletről, meghatódva nézték az ezüst tárgyakat és csodálkoztak rá egy-egy aprólékosan megmunkált motívumra.

A Magyar Nemzeti Múzeum A SEUSO-KINCS című vándorkiállításának zalaegerszegi tárlatára rengetegen kíváncsiak. A múlt hét kedden megnyílt tárlatot már több mint tízezren tekintették meg. Szombat délután lépett a múzeumba a tízezredik látogató, mégpedig a baki Horváth család legkisebb tagja, az 1 éves Horváth Vince.

November vége óta rengetegen érkeznek a Göcseji Múzeumba, napról napra nő azok a száma, akik a Magyar Nemzeti Múzeum A SEUSO-KINCS című vándorkiállítását szeretnék megtekinteni. Van, aki kifejezetten a páratlan leletegyüttest kívánja megnézni, van, aki egy kellemes belvárosi adventi sétát köti össze azzal, hogy betérjen a múzeumba és megtekintse a kincseket.

Örömmel adjuk hírül, hogy a Göcseji Múzeum két évvel ezelőtt közönség elé tárt vándorkiállításának anyagát idén májustól a keszthelyi érdeklődők is megtekinthetik. A rendhagyó tárlaton koponyaleletek alapján készült szoborszerű és rajzos arcrekonstrukciókat mutatnak be a hun kortól a középkorig.

Fotó a zalaegerszegi kiállításból. Fotó: Horváth Lilla Éva