Hírek

2017. augusztus 07.

Az elmúlt évtizedben egyre nagyobb teret nyertek a régészeti kutatásban a pilóta nélküli légi járművek, a drónok. Ezekkel az eszközökkel a kisebb területek légi fényképezése, felderítése könnyen megoldható.

2017. július 24.

Tizenegy település, kilenc nap, megszámlálhatatlan program, rengeteg érdeklődő – ez a mérlege az idei Göcseji Dombérozó rendezvénynek.

2017. július 14.

A Göcseji Múzeum munkatársai is részt vesznek a II. Göcseji Dombérozó című rendezvényen. A tizenegy göcseji település összefogásával létrejött programsorozat július 15-én veszi kezdetét. Színház, gasztronómia, képzőművészet, hagyományőrzés és barangolás színesíti a palettát.

2017. július 12.

A Göcseji Múzeum kertje két hétig táborozókkal volt tele.

A kívülről szemlélődő hol padokat és asztalokat cipelő, követ pattintó és csiszoló, hol lovagi páncélba öltöző, vagy csak kergetőző gyerekeket láthatott.

2017. július 10.

Két hete kezdődött Keszthely határában a leendő R76-os út nyugati részén a régészeti munka. A Göcseji Múzeum régészei a Budavári Kft megbízásából végzik az előzetes régészeti dokumentációhoz kapcsolódó próbafeltárást Zala megye egyik legfontosabb régészeti lelőhelyén, Fenékpusztán.

2017. június 30.

Szakmai napra hívott három megye közgyűjteményi munkatársait a Göcseji Múzeum vezetősége, hogy megismertessék és bemutassák a Hungaricana közgyűjteményi portál céljait és jelenlegi állapotát, s persze szó essen a jövőről is.

2017. június 30.

Különös hívószavakkal invitáltuk a közönséget az idei programsorozatra: Be a múzeumba!, A titkok ajtaja kitárul, Rabo-galopp a vályúhoz, Szobrásztitkok, hogy csak néhányat említsünk.

2017. június 29.

Javában tart a régésztábor a Göcseji Múzeumban. Ma Vasvárról, a Helytörténeti Múzeumból érkeztek vendégeink, Fodor Dávid és Kertész Réka. Vezetésükkel igazi interaktív középkori életmód bemutatón vehettek részt a gyerekek, megismerhették a korabeli ruházatot és a fegyvertípusokat. XV.

2017. június 28.

A héten elkezdődött a régésztábor a Göcseji Múzeumban. Kollégáink érdekesebbnél érdekesebb programokat állítottak össze a felső tagozatos diákok részére. Játékos formában sorra veszik a történelmi korokat, s a hét folyamán vendégeket is üdvözölhetnek köreikben.

2017. június 23.

A Göcseji Múzeum technikai okok miatt június 25-én (vasárnap) zárva tart.
A Göcseji Falumúzeum nyitva tartása zavartalan, sok szeretettel várják a látogatókat 10.00-18.00 óra között.
 

Oldalak