Hírek

2018. március 19.

"Tudja, mi történt Zalaegerszegen 1848 forradalmi napjaiban? Hol toborozták a legényeket a honvédsereg számára?

2018. március 12.

A gyerekeink egyelőre a tavaszi szünidőt várják, de mi szülők azon gondolkodunk, hogyan tudnánk csemetéinkkel tartalmasan, jókedvűen eltöltetni a hosszú nyári vakáció egy részét, amíg mi dolgozunk. A családi nyaralás eljöveteléig kettő nagyszerű tábort ajánlunk a figyelmükbe.

2018. március 07.

Tisztelt látogatóink!

A közelgő munkanap-áthelyezés és nemzeti ünnepnapunk alkalmával a következő nyitva tartással várjuk Önöket.

GÖCSEJI MÚZEUM

március 10. (szombat) munkanap

2018. március 06.

Tudja, mi történt Zalaegerszegen 1848 forradalmi napjaiban? Hol toborozták a legényeket a honvédsereg számára? Ki volt az első honvéd Zalaegerszegen? Pontosan kinek a nevét viseli ma a Püspöki Grácián utca? 

2018. február 27.

Rendkívüli módon emlékeztek a Csány László Szakközépiskola diákjai a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján, mivel nem iskolai keretek között, hanem a ÁVH Börtönmúzeumban elevenítették fel a történelem órán tanultakat.

2018. február 26.

Az Országgyűlés minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Kelet-Közép-Európában csaknem 1 millióan vesztették életüket a diktatúra következtében éhínségben, kényszermunkatáborokban vagy a kivégzéssel végződő koncepciós perek által.

A "Központok a Zala mentén" állandó kiállítás bontása
2018. február 15.

17 év után elbúcsúztunk a Központok a Zala mentén című állandó kiállítástól. A tárlatot több mint két éves tervezést követően 2000-ben, az ország millenniumi ünnepségsorozatára nyitottuk meg.

2018. február 14.

Az Országgyűlés minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. 1947-ben ezen a napon Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok jogellenesen letartóztatták, majd a Szovjetunióba hurcolták.

2018. február 12.

Dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese múlt év decemberében vette át a Zalaegerszegért-díjat. A városhoz való kötődéséről, gondolatairól, szakmai és közösségi munkájáról beszélgettünk.

2018. február 09.

17 év után elbúcsúztunk a Központok a Zala mentén című állandó kiállítástól. 

Oldalak