Múzeumpedagógia | Göcseji Múzeum

Múzeumpedagógia

2023. január 08.

A Göcseji Múzeum színes múzeumpedagógiai programjai izgalmas kikapcsolódást kínálnak az óvodáskortól egészen a középiskolás korosztályig.

Kiállításaink szorosan kapcsolódnak a történelem, hon- és népismeret, etika, ének-zene, környezetismeret, magyar nyelv és irodalom, vizuális kultúra, technika és tervezés, dráma és tánc tantárgyak anyagaihoz.

Célunk, hogy foglalkozásainkkal kreativitást, komplexitást elősegítő helyzeteket teremtsünk. A múzeumpedagógia széles palettáján keresztül élménnyé váljon a tudásszerzés kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Közösségi élménnyel tapasztatlatot, értékes ismereteket szerezzenek a gyerekek. Az interaktív múzeumi kiállítások és foglalkozások segítenek megismerni a intézményünk sokszínű gyűjteményét, elmélyíteni a megszerzett tudást kiegészítve azt helyi érdekességekkel, értékekkel.

A lehetőségek tárháza végtelen:
-    kiállítások látogatása a pedagógus tárlatvezetésével,
-    kiállítások látogatása múzeumi tárlatvezetővel,
-    Az Elődeink élete című kiállítás megtekintése a Felfedezőúton Misivel című rejtvényfüzettel, amely több korosztály számára is használható,
-    történészeink vagy múzeumpedagógusaink által vezetett rendhagyó történelemórák az állandó kiállítás különböző történelmi korszakaiban,
-    rendhagyó művészeti órák a képzőművészeti kiállításainkban,
-    múzeumpedagógiai foglalkozások kisiskolásoknak kiállításaink egyes témáihoz kapcsolódóan,
-    a kiállítások témáihoz kapcsolódó kézműves foglalkozások,
-    speciális igény szerinti foglalkozások

Amit garantálunk: érdekes, izgalmas, felejthetetlen, játékos kalandozások a múzeum rejtélyes világában.

Tekintse meg múzeumpedagógiai kínálatunkat és vegye fel a kapcsolatot múzeumpedagógusainkkal!