Hírek | Göcseji Múzeum

Hírek

2024. február 15.
Konferencia a Mindszentyneumban

2024. február 26-án és 27-én Közösségi múzeum a gyakorlatban címmel ingyenes regionális múzeumi műhelygyakorlatot szervez a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a nagykanizsai Thúry György Múzeummal és a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságával együttműködve.

2024. február 13.
Laczkó Gyula Apponyi portré

Különleges programot szerveztünk a Göcseji Múzeumban. Különleges azért, mert az intézményben bemutatott nagyméretű festményt utoljára a második világháború előtt láthatták a zalaegerszegiek.

2024. február 09.

A Göcseji Múzeum épületének felújításakor, annak is a tetőszerkezet átépítésekor nem várt idegenre lettek figyelmesek az építőmunkások. Egy bagolyfióka nézett velük szembe az egyik sarokból, és riadtan forgatta a fejét a menekülési útvonalat vagy anyját kutatva.

2024. február 06.
Táncoló gyereke és néptáncos a múzeumban.

Az elmúlt hétvégén vidám farsangi programra invitáltuk a családokat. A rendezvény a régi idők báli estélyeit, annak hagyományait és szokásait elevenítette fel.

2024. január 31.
Pillanképek rendezvény előadói

Immár hagyománnyá vált, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága három intézményének - Göcseji Múzeum, Mindszentyneum, Göcseji Falumúzeum - munkatársai szimpóziumon számolnak be az előző esztendő aktuális kutatásairól, izgalmas témáiról.

2024. január 29.
Sajtótájékoztató a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága 2024. évi programjairól és kutatásairól.

Tájékoztatót tartott a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága az idei esztendő legizgalmasabb programjairól, különleges kiállításairól. A rendezvény felvezetésében Horváth Gábor, a Polgármesteri Kabinet helyettes vezetője elmondta, a múzeum egy biztos pont a zalaegerszegiek életében.

2024. január 23.
Részlet a Nőnek lenni akkor kiállításból

Nőnek lenni akkor… címmel megnyílt legújabb időszaki kiállításunk, amely kilenc zalaegerszegi hölgy életútján mutatja be, milyen volt az élet egy nő számára a 20. század elején és közepén, és persze azt is, melyek voltak a kitörési pontok.

2024. január 23.
Horváth Imre restaurátor elismerésben részesült

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a város önkormányzata gálaműsort rendezett a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

2024. január 16.

Kedves Kiállításlátogató Közönségünk!

El sem tudjuk mondani, mennyire örülünk annak a több mint 220 regisztrált vendégünknek, akik részt kívánnak venni a január 17-ei Nőnek lenni akkor... című kiállításnak a megnyitóján.

2024. január 11.
Nőnek lenni akkor kiállítás a Göcseji Múzeumban

A közelmúltig a történetírásainkban a nők általában mint mellékszereplők jelentek meg. Ők voltak azok, akik a férfiak számára a nyugodt hátteret és a békés otthont biztosították, megszülték és felnevelték a család büszkeségeit, a következő generáció tagjait.

2023. november 24.

Tudták, hogy réges-régen az asztalbontást a szó szoros értelmében kellett venni? Arról hallottak már, hogy a historizmus éveiben a sakk- és kártyaasztal helye a férfiszobában volt?

2023. november 19.
Eke István a kiállított bankókkal

Az inflációról sok szó esett az elmúlt időszakban. Egy ideje már tágra nyílt szemekkel figyeljük az üzletekben elszabadult árakat, és optimistán várjuk a mérséklődés időszakát.