Hírek | Göcseji Múzeum

Hírek

2024. április 08.
Arany Bárány Szálló pecsenyéstál

Sokan kérdezik tőlünk, hogy a rengeteg tárgy, amit a múzeum őriz, hogyan kerül a gyűjteményeinkbe? A válaszunk mindig ugyanaz: háromféle módon jutunk hozzájuk, vásárlással, gyűjtéssel és ajándékozással.

2024. március 27.

A Göcseji Múzeum nevet keres új lakójának, valamint rajzpályázatot hirdet a kis bagoly múzeumi kalandjaihoz kapcsolódóan. 

2024. március 24.
Hímes tojások

A Göcseji Múzeum öt állandó és egy időszaki kiállítással várja a közönséget húvétkor is.

2024. március 21.
Szentmihályi emlékkonferencia Kiss Nóra előad

Tisztelők, egykori kollégák, családtagok is jelen voltak azon a konferencián, amelyet a Göcseji Múzeumban rendeztünk a múzeumalapító Szentmihályi Imre születésének századik évfordulója alkalmából. 

2024. március 12.

A Göcseji Múzeum ünnepi nyitvatartása a

2024. március 06.

Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész, Zala megye szülötte, kétszeres Kossuth-díjas képzőművész, Zalaegerszeg díszpolgára 140 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, s ebből az alkalomból programsorozattal emlékezünk rá.

2024. február 15.
Konferencia a Mindszentyneumban

2024. február 26-án és 27-én Közösségi múzeum a gyakorlatban címmel ingyenes regionális múzeumi műhelygyakorlatot szervez a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a nagykanizsai Thúry György Múzeummal és a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságával együttműködve.

2024. február 13.
Laczkó Gyula Apponyi portré

Különleges programot szerveztünk a Göcseji Múzeumban. Különleges azért, mert az intézményben bemutatott nagyméretű festményt utoljára a második világháború előtt láthatták a zalaegerszegiek.

2024. február 09.

A Göcseji Múzeum épületének felújításakor, annak is a tetőszerkezet átépítésekor nem várt idegenre lettek figyelmesek az építőmunkások. Egy bagolyfióka nézett velük szembe az egyik sarokból, és riadtan forgatta a fejét a menekülési útvonalat vagy anyját kutatva.

2024. február 06.
Táncoló gyereke és néptáncos a múzeumban.

Az elmúlt hétvégén vidám farsangi programra invitáltuk a családokat. A rendezvény a régi idők báli estélyeit, annak hagyományait és szokásait elevenítette fel.

2024. január 31.
Pillanképek rendezvény előadói

Immár hagyománnyá vált, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága három intézményének - Göcseji Múzeum, Mindszentyneum, Göcseji Falumúzeum - munkatársai szimpóziumon számolnak be az előző esztendő aktuális kutatásairól, izgalmas témáiról.

2024. január 29.
Sajtótájékoztató a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága 2024. évi programjairól és kutatásairól.

Tájékoztatót tartott a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága az idei esztendő legizgalmasabb programjairól, különleges kiállításairól. A rendezvény felvezetésében Horváth Gábor, a Polgármesteri Kabinet helyettes vezetője elmondta, a múzeum egy biztos pont a zalaegerszegiek életében.