Egy igaz történet margójára… Bagolyfióka a múzeumpedagógia arca | Göcseji Múzeum

Egy igaz történet margójára… Bagolyfióka a múzeumpedagógia arca

A Göcseji Múzeum épületének felújításakor, annak is a tetőszerkezet átépítésekor nem várt idegenre lettek figyelmesek az építőmunkások. Egy bagolyfióka nézett velük szembe az egyik sarokból, és riadtan forgatta a fejét a menekülési útvonalat vagy anyját kutatva.

A madárvédőket riadoztatva gyorsan a kis madár segítségére siettek a felnőttek. Annak idején a múzeum közösségi oldalán is beszámoltunk a szenzációs találkozásról, és azonnal záporoztak az olvasói hozzászólások a bagoly jövőjét taglalva. Ki biztonsági őrként, ki őrszemként, ki a múzeum arcaként szerződtette volna tovább a fiókát.

Mi lett a madár sorsa a menhelyen, nem tudjuk. De azt igen, hogy az akkor készült fényképből grafikai utántervezés született,

hogy a múzeumpedagógia arca legyen.

A bagolyfióka idén lépett elsőként színpadra, már óvodásokat is fogadott, és mindig segíteni fogja őket a régmúlt megértésében. Hamarosan nevet is keresünk neki, de ehhez mi kérjük majd a gyerekek segítségét, mert tudjuk, hogy a fantáziájuk határtalan.

A bagolyfióka színes hétköznapjainak további megismerése érdekében kövessetek minket Facebook és Instagram felületeinken is! Időközönként szuper fotókat teszünk közzé, miközben bekukucskálhattok a kiállításainkba.
 

2024.
február
09.