múzeumpedagógia | Göcseji Múzeum

Címke: múzeumpedagógia

2024. február 09.

A Göcseji Múzeum épületének felújításakor, annak is a tetőszerkezet átépítésekor nem várt idegenre lettek figyelmesek az építőmunkások. Egy bagolyfióka nézett velük szembe az egyik sarokból, és riadtan forgatta a fejét a menekülési útvonalat vagy anyját kutatva.

2024. február 06.
Táncoló gyereke és néptáncos a múzeumban.

Az elmúlt hétvégén vidám farsangi programra invitáltuk a családokat. A rendezvény a régi idők báli estélyeit, annak hagyományait és szokásait elevenítette fel.

2022. március 01.

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum is csatlakozott ahhoz az országos programhoz, amelyet civil kezdeményezésre a Magyar Múzeumok Online hirdetett meg az ország közgyűjteményi intézményei között. 

2022. február 10.

A korábbi sikerek után az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében immár ötödik alkalommal rendezik meg a Digitális Edukációs Múzeumi Órák rendezvényt.

2022. január 24.

Harmadik alkalommal rendeztük meg a Pillanatképek című szimpóziumot. Ami számunkra is különlegessé tette ezt a mostani alkalmat az az volt, hogy végre nem külső helyszínre hívtuk a közönséget, hanem „haza”, a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermébe.

2021. november 22.

Akár ez is lehetne a címe annak a Lázár Ervin Programnak, aminek célja a diákokban a nemzeti identitás erősítése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az általános iskolásoknak szervezi azokat az alkalmakat, amikor színházba, tánc- és cirkuszi produkcióra, hangversenyre és múzeumba mehetnek.

2020. március 12.

A Göcseji Múzeum is csatlakozott ahhoz az országos programhoz, amelyet civil kezdeményezésre a Magyar Nemzeti Múzeum hirdetett meg az ország közgyűjteményi intézményei között. A Beporzók napi rendezvénysorozathoz végül 45 múzeum csatlakozott. 

2020. február 13.

2018 óta a Kárpát-medencében kiemelt figyelmet szentelünk az apró élőlényeknek, a rovaroknak. Az elmúlt pár év kutatásai alapján a rovarfajok mintegy 40%-ára a kihalás árnyéka vetül.

2020. január 27.

A Göcseji Múzeum EFOP 3.3.2-16-2016-00011 „Kalandozások a múltba” című projektje január 31-én zárul.

2019. december 03.

2018. augusztusában elkezdtünk egy nagy kalandot, 10 iskolával és 2 óvodával, volt programunk, EFOP projekten elnyert pénzünk, kedvünk, és úgy gondoltuk, rengeteg időnk. Pillanatok alatt eltelt az idő, s lassan véget ér a projekt.

2019. szeptember 09.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére minden esztendőben múzeumpedagógiai foglalkozást tartunk a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelyén (Zalaegerszeg, Mártírok útja 5.) A börtönmúzeum a kommunizmus borzalmaira, a meghurcoltakra és az áldozatokra emlékezteti a látogatót, s rendhagyó órákna

2019. március 29.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Oktatási és Módszertani Központ és a Göcseji Múzeum múzeumpedagógiai információs napra hívta a város és a környékbéli települések tanárait és óvónőit.