Virtuális múzeumpedagógia | Göcseji Múzeum

Virtuális múzeumpedagógia

A korábbi sikerek után az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében immár ötödik alkalommal rendezik meg a Digitális Edukációs Múzeumi Órák rendezvényt. Az országos online múzeumpedagógiai esemény február 9-én kezdődött a virtuális térben.

A tudósoktól a művészeken át a hatalmas felfedezésekig számtalan neves magyar bemutatásával hatalmas tudásanyag kerül terítékre rendhagyó módon az iskolások és tanáraik számára.

A Göcseji Múzeum munkatársai is bekapcsolódtak a programba: Gönczi Ferenc tanító, néprajzkutató, a zalai és somogyi kultúra szakértője tartalmas életével és munkásságával ismertetik meg a gyerekeket játékos módon. De elolvashatják a baktüttösi Gyurkó vár legendáját és a hozzá tartozó mondát is. Hiszen az Eördögh család birtokát ma már csak egy földhalom jelzi, amit gondosan betakarnak a tölgy- és a bükkfák lombjai. A történet megismerése közben a gyerekek játszhatnak puzzle-t, szó- és kvízjátékot. 

Várunk tehát kicsiket és nagyokat a virtuális múzeumpedagógiai órán, amit kényelmesen, akár az iskolában, akár otthonról a fotelben ülve is elérhetnek.

Játszva tanulni jó!

2022.
február
10.