Kutatóknak | Göcseji Múzeum

Kutatóknak

A Göcseji Múzeum honlapján közzétett szöveges, képi és hangzó dokumentumok saját célokra, nem kereskedelmi jellegű alkalmazásokhoz változtatás nélkül, elektronikus formában lemásolhatók, a forrásra való megfelelő hivatkozással. Minden más felhasználási forma esetében a múzeum engedélyét kell kérni!

Kutatás a múzeum gyűjteményeiben

A múzeumok gyűjteményeiben – a kutatási szabályzat feltételei szerint – minden jogi, vagy 18 év fölötti természetes személy kaphat kutatási engedélyt, kiskorú személyek 14 év fölött szülői vagy iskolai felelősségvállalás igazolásával. Kutatási engedély személyesen kapott, kitöltött és aláírt formanyomtatványon kérhető.

A kutatás az engedély birtokában, a gyűjtemény kezelőjével, ill. a szakmuzeológussal egyeztetett időpontban, a könyvtári, ill. az adattár kutatóhelyiségben történik, és a helyben kitöltött gyűjteményi kérőlapon szereplő anyagra terjedhet ki. A kutatási engedély itt tölthető le:  KUTATÁSI ENGEDÉLY KÉRELEM

Múzeumi tárgyak, dokumentumok fényképezése és másolása

A kutató – érvényes kutatási engedély birtokában – saját költségére kutatási célra alkalmas méretű (90 dpi) és minőségű másolatot kérhet a kutatott anyagról. Tudományos közlésre vagy egyéb (kereskedelmi, oktatási, kiállítási, reklám stb.) célú felhasználásra alkalmas minőségű fotók és másolatok csak érvényes felhasználási szerződés megkötése esetés kérhetők. A másolatok készítése és felhasználása során a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény előírásait figyelembe kell venni.

A fényképek (műtárgyfotó, archív felvétel, reprodukció) és dokumentumok digitális formában kérhetők az internetről letöltött vagy a helyszínen kapott, kitöltött és aláírt megrendelőlap segítségével. A másolással kapcsolatos költségekről a múzeum számlát állít ki, amelynek teljesítését követően nyílik mód a megrendelt anyag átvételére vagy postai, ill. e-mailben történő elküldésére.

A másolással kapcsolatos munkadíjakat itt nézheti meg.

A múzeumi tárgyak, dokumentumok, adattári és fotótári tételek bármilyen formában (kiállítás, könyv, folyóirat, újság stb.) történő közzététele csak a múzeummal kötött felhasználási szerződés birtokában lehetséges. A szerződés formanyomtatványa itt tölthető le:  FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS MÚZEUMI FÉNYKÉPEK, DOKUMENTUMOK KÖZLÉSÉHEZ

A felhasználásnak (közzétételnek) külön díja van, amely a másolatok készítésén felül, a múzeum által kiállított számla ellenében, a digitális állomány átvétele előtt fizetendő.