Beporzók napja | Göcseji Múzeum

Beporzók napja

A Göcseji Múzeum is csatlakozott ahhoz az országos programhoz, amelyet civil kezdeményezésre a Magyar Nemzeti Múzeum hirdetett meg az ország közgyűjteményi intézményei között. A Beporzók napi rendezvénysorozathoz végül 45 múzeum csatlakozott. 

A Göcseji Múzeum Mártírok úti termében ismeretterjesztő foglalkozásokat tartottak a múzeumpedagógusaink azoknak a diákoknak, akik fogékonyak voltak e természetvédelmi problémára. Hiszen a beporzásról nemcsak a méhek jutnak eszünkbe, hanem számos rovar, madár és emlős is. Ezek az állatok mind felelősek e létfontosságú feladatért, s közülük több faj sajnos már veszélyeztetett. "Ha a beporzás elmarad, termés sem lesz" - foglalták össze a gyerekek a programon hallottakat. Ezért mi emberek is sokat tehetünk azért, hogy a folyamat, a természet szimbiózisa ne bomoljon meg. 

A múzeumpedagógiai foglalkozáson minden kisdiák jól érezte magát, a sok okos tanács után a kisebbek papírból méhecskét és virágot készítettek, a nagyobbak pedig rovarhotelt. A Beporzók napja tökéletesen bebizonyította, hogy egy múzeumban nem csak a múlttal lehet foglalkozni, hanem a jelennel, s ezáltal a jövővel is

2020.
március
12.