A díjnyertes göcseji leves | Göcseji Múzeum

A díjnyertes göcseji leves

Múlt hétvégén rendezték meg Nyíregyházán A Régi Magyarország Ízei című gasztronómiai fesztivált, ahol a nagyközönség a folklór programok megtekintése mellett hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket is megkóstolhatott. A fesztivál a tájjellegű konyha ételeiből, étkezési szokásaiból és az ezeket körülvevő hagyományokból nyújtott ízelítőt. 

A Göcseji Múzeum csapata is részt vett a vasárnapi programkavalkádon, s benevezett a megmérettetésre, a tájjellegű ételek mustrájára. A sóstói Múzeumfaluban göcseji kanászlevest főztek, s mi sem bizonyítja jobban az ország legtávolabbi szegletében élők kiváló ízlését, minthogy a göcseji leves elnyerte a „legjobb leves” díját. Mi került a tájjellegű ételbe? Kolbász, füstölt csülök, sok-sok gomba, zöldség, tárkony és sok más értékes fűszer, frissen gyúrt csipetke – nem csoda, ha az illatok odacsalogatták a zalai csapat bográcsához a vendégeket és percek alatt elfogyasztották a nagy gonddal és szeretettel készített göcseji ételt.  

2017.
szeptember
18.

Címkék