Képzőművészet Zalaegerszegen | Göcseji Múzeum

Képzőművészet Zalaegerszegen

Noha az album kora tavasszal jelent meg, a pandémia miatt hivatalosan csak a héten tudták bemutatni a város dísztermében Kostyál László-Seres Péter Képzőművészet Zalaegerszegen című reprezentatív albumát. A polgármester és a szerzők körében jelen voltak a város képzőművészei és a sajtó képviselői.

Zalaegerszeg kulturális életében kiemelt szerepe van a helyi képzőművészek tevékenységének. Mindannyian büszkék lehetünk az itt élő festő- és grafikusművészekre, szobrászokra, iparművészekre, s ezért külön öröm, hogy e hiánypótló album, amely a helyi alkotókat és művészetüket mutatja be, elkészült. A könyvbéli időutazást 1875-ben kezdjük, hiszen akkor született az album első szereplője, Léránt János festőművész. A 71 alkotót (születésük szerinti sorrendben) bemutató kiadvány egyaránt tartalmaz festményeket, grafikákat, szobrokat, tűzzománc alkotásokat, kerámiákat. A 364 oldalas album tartalmazza az alkotó rövid életrajzi írását, egy művészettörténeti értékelést, és bemutatja a művész legjellegzetesebb alkotásait. A kötettel egy új, igényes kiadvány született, mely egyaránt alkalmas személyes élmények megidézésére és a város kulturális kincseinek felfedezésére.
A Képzőművészet Zalaegerszegen című album kereskedelmi forgalomba nem kerül, de a város valamennyi könyvtárában fellelhető, és az érdeklődő bármikor fellapozhatja a mind terjedelmében mind kivitelezésében igényes albumot. Néhány példány pedig még átvehető a Kvártélyház Kft Dísz téri jegypénztárában

 

2020.
július
03.