Múzeumi irodáink nagyító alatt | Göcseji Múzeum

Múzeumi irodáink nagyító alatt

A Göcseji Múzeum a közelgő intézményi felújítás miatt tavaly novemberben bezárt. A téli hónapok során az ideiglenes épületben berendezkedtünk, a szakmai munkát folytatjuk, ahogy erről nemrég a Pillanatképek című szimpóziumon beszámoltunk.

Ez alkalommal egy bejárással egybekötött sajtótalálkozóra hívtuk a helyi média képviselőit, s tettük mindezt azért, hogy az ő szemükön keresztül mindenki láthassa, most is nyitott, a helybéliek számára elérhető szakmai közösség tevékenykedik a Kölcsey u. 2. szám alatt.

Habár a múzeumépülethez képest jóval kisebb házba költöztünk, igyekeztünk a legjobban kihasználni a teret. A régészeti és restaurálási munkák zavartalanul folytatódnak. A múzeumpedagógiai foglakozásokat külső helyszínen tartjuk, de képzőművészeti kiállításokat a hely szűke miatt sajnos nem tudunk rendezni. Viszont rengeteg aktuális szakmai téma van, amin a kollégák jelenleg is dolgoznak. Több népszerű programot újra indítunk (Múzeumi találkozások, Tudományos Esték), de ennek a helyét egyelőre a megyei könyvtár adja. A nyári Múzeumok éjszakája rendezvényt is megtartjuk és rendezünk néhány várostörténi sétát is. A Kisfaludi-gyűjteményt bemutatjuk Dunántúl közönségének: már láthatták a veszprémi művészetet kedvelők, ebben a hónapban Sárváron, később Szekszárdon is nyílik időszaki kiállítás a páratlan anyagból. 

A Göcseji Falumúzeumban idén nyolc rendezvényen is várjuk a közönséget, lesznek a már megszokott és kedvelt programok, de újdonsággal is készülünk a tavasz folyamán. Érdemes lesz tehát fél szemmel mindig ránk figyelni.
 

2019.
február
06.

Címkék