ZTE 100 | Göcseji Múzeum

ZTE 100

A Zalaegerszegi Torna Egylet megalapításának százéves évfordulójára ünnepségsorozattal készül a város. Ahogy Balaicz Zoltán polgármester a városházán tartott beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, ez az esztendő több esemény jubileuma is. Pontosan száz évvel ezelőtt volt a trianoni békediktátum, amely területe nagy részével megcsonkította a történelmi Magyarországot. Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 135. évfordulóját ünnepeljük. De a helyi Zalaegerszegi Televízió is 30 esztendős, ahogy a Zalaegerszegi Vállalkozói Klub 10 éves.

1920-2020. A jubileumi esztendő emblémájában is megjelenik e két szám, amit az a munkacsoport készítettetett, amelyben a Göcseji Múzeum munkatársai is részt vesznek. Mi az összefüggés a sport és a múzeum között? Intézményünk  gyűjteményében bizony sporttörténeti emlékek, relikviák is szép számmal szerepelnek. A polgármester felkérésére a Göcseji Múzeum is szerepet vállalt a ZTE-centenárium programsorozatában. Május 8-án a jubileumi rendezvény múzeumszakmai feladatait látjuk el, s két sporttörténeti előadással készülünk. Dr. Szabó Lajos, a Magyar Testnevelési és Sportmúzeum igazgatója az 1920-as évek magyar, de főként vidéki sportéletét mutatja be a hallgatóságnak, Megyeri Anna, a Göcseji Múzeum történésze pedig a zalaegerszegi sportélet indulásáról mesél érdekes történeteket. 
Április végétől a belvárosban szabadtéri kiállításon mutatjuk be a ZTE szakosztályainak száz éves históriáját. Bízunk benne, hogy minél szélesebb körben meg tudjuk ismertetni a zalaegerszegiekkel a nagy múltra visszatekintő sportklub igaz történetét.

Képgaléria:
https://zalaegerszeg.hu/kepgaleria/3284/ZTE_100__sajtotajekoztato 

2020.
január
28.