Címke: bemutatkozik...

További címkék:

dr. Kostyál László művészettörténész, igazgatóhelyettes

A művészettörténész mindenki szerint az, aki a képek és szobrok előtt vakarja a fejét, vagy ezekről ír – mondja, s amikor kicsit ugratva megkérdezem, miért, mit csinálnak a művészettörténészek igaziból, meglehetősen részletes, szabatos választ kapok. Egyrészt, mert tényleg sok a dolguk, másrészt, mert ő egy ilyen alapos ember.

Mondhatni, hogy ez már egy régi sorozat a Göcseji Múzeum oldalán. Eddig még egyetlen interjúalany sem kérte el előre a kérdéseket. Ugyanakkor senki nem is hozta be az interjúra a bizonyítványait. Nos, most mindkettő megtörtént. Straub Péter régész, akiről nem lehet azt állítani, hogy ne venné komolyan a dolgokat.

Molnárné Raposa Irina

Megoldjuk Nyuszicsek, mondja, és már telefonál is, írja, mondja, kéri és intézi. Bármilyen ügy legyen is az, előtte nincs akadály. Igen, tudom, ebben a múzeumban mindenki fogalom, de hát Ő különösen az.

Varju András fémrestaurátor, Göcseji Falumúzeum vezetője az általa restaurált Gönczi Ferenc szobor mellett

Megoszlanak a vélemények a véletlenek létezéséről. Hogy léteznek-e, most sem fog minden kétséget kizáróan kiderülni, mindenesetre a sokadik kollégával beszélgetve a saját életéről és pályafutásáról az látszik, hogy ha vannak is „menet közben” véletlenek, utólag azért összeáll a kép: mi miért történt, és minek mi volt (az eleve elrendelt? :) ) oka.

Bemutatkozik a gyűjteménykezelő – Dömötör Andrea

Ha azt mondom, múzeumi gyűjteménykezelő, talán keveseknek csillan fel a szeme az izgalomtól. De tudok valakit, aki olyan magától értetődően, bájosan és inspirálóan tud beszélni erről is, meg másról is, hogy az ember lánya azt érzi, gyűjteménykezelő akar lenni. Azonnal. De ha nem megy, hát olyan akar lenni, mint Ő.

Marx Marit mindenki ismeri. Ma már főleg néprajzosként, népművészeti versenyek zsűritagjaként és kézügyességéről, precízségéről ismert hímzőként, csipkeverőként, de sokan tudják, hogy elsőként választott hivatása a régészet volt.

Bemutatkoznak a történészek
Horváth Imre, farestaurátor

Új sorozatot indítottunk a Göcseji Múzeum oldalán: „Bemutatkozik a…..” címmel. Célunk, hogy a kívülállók számára talán kevéssé ismert múzeumi foglalkozásokat – és a mögötte álló embert is közelebb hozzuk a Látogatókhoz; azokhoz, akik felkeresik gyűjteményeinket, és azokhoz is, akiket honlapunkon Olvasóként köszönthetünk.

Simonné Tóth Györgyi, adattáros

Új sorozatot indítunk a Göcseji Múzeum oldalán: „Bemutatkozik a…..” címmel. Célunk, hogy a kívülállók számára talán kevéssé ismert múzeumi foglalkozásokat – és a mögötte álló embert is közelebb hozzuk a Látogatókhoz; azokhoz, akik felkeresik gyűjteményeinket, és azokhoz is, akiket honlapunkon Olvasóként köszönthetünk.