Névadás és rajzpályázat - A múzeum új lakója, a kis bagoly | Göcseji Múzeum

Névadás és rajzpályázat - A múzeum új lakója, a kis bagoly

2024. március 27.

A Göcseji Múzeum nevet keres új lakójának, valamint rajzpályázatot hirdet a kis bagoly múzeumi kalandjaihoz kapcsolódóan. 

Pályázni kétféle módon lehetséges:

  1. csak névadás a bagolynak
  2. névadás és alkotás készítése a kis bagoly kalandjairól

Várjuk óvodai csoportok és alsó tagozatos osztályok jelentkezését!

Hol volt, hol nem volt, egy holdvilágos éjszakán a Göcseji Múzeum falai közé egy új lakó költözött, aki éjjelente felfedezőútra indult a múzeumban a kincsek és rejtélyes tárgyak között. Amikor pedig eljött a hajnal, akkor az új lakó félénken elrejtőzött a múzeum termeiben. De a múzeum szemfüles, régi lakóit nem tudta megtéveszteni. 
Gyere elő kis bagoly! Játssz velünk, kérlek! – szólt egy napon a kis sün. 
Erre a kis bagoly bátortalanul kibújt az odújából és csatlakozott újdonsült barátaihoz. Vajon kik lehettek a kis bagoly barátai és milyen kalandokba keveredtek múzeumi otthonukban?
 

Rajzoljátok le vagy bármilyen technikával (vízfesték, ragasztott kép, batikolás, montázs, gyurma, makett, papírmasé, textil, agyag, stb.) készítsétek el, hogy mi történhetett a kis bagollyal és újdonsült barátaival a múzeumban! Fontos, hogy az alkotásokon, valamilyen formában, megjelenjen a mese főszereplője, a kis bagoly is.
Újrahasznosított anyagok felhasználását is nagy örömmel fogadjuk! 
Legalább A3-as méretű vagy térbeli alkotásokat várunk, de mindennek csak a fantáziátok szab határt!
 

Inspirációért látogassatok el a múzeumba vagy kövessétek a múzeum facebook oldalán a kis bagoly kalandjait!  Minden óvodás csoport vagy iskolai osztály egy darab közös alkotással pályázhat. 

Az alkotások beküldési határideje: 2024. május 24. 

Az elkészült munkákat kérjük postán megküldeni (rajzok esetébenlehetséges) vagy személyesen eljuttatni a múzeumba: Göcseji Múzeum, Zalaegerszeg, Batthyány u. 2.

Kérjük a rajzokon, alkotásokon feltüntetni az óvoda/iskola, valamint a csoport/osztály nevét,  címét; a kapcsolattartó pedagógus nevét és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím).

A rajzpályázat első három helyezettje értékes nyereményben részesül! 

Minden csoport/osztály, aki a rajzpályázatra jelentkezik szeretnénk, ha nevet is adna a múzeum új lakójának.

Ha az osztálynak, csoportnak van egy jó ötlete a kis bagoly nevére, de nem szeretne rajzot készíteni, akkor is várjuk a név ötleteket! Névadás nem csak csoportonként, osztályonként, hanem egyénileg is lehetséges!

A névadás lehetőségei:

  • a múzeum portáján kihelyezett szavazó ládába helyezve
  • elküldés e-mailben a muzped@zmmi.hu címre
  • a múzeum facebook oldalán privát üzenetben

A névadást nem díjazzuk, csak az elkészült alkotásokat!

Névadási ceremónia és rajzpályázat díjátadó

Mi már izgatottan várjuk az elkészült alkotásokat és a bagoly nevére is nagyon kíváncsiak vagyunk! Készülünk egy közös ünneplésre, ahol végre kiderül a múzeum új lakójának a neve! Az eredményhirdetéssel együtt az elkészült alkotásokból egy mini kiállítást is rendezünk. 

Szeretettel várjuk az alkotásokat és az ötleteket a kis bagoly nevére!