A Balaton-felvidék | Göcseji Múzeum

A Balaton-felvidék

Ki ne szeretné a Balatont és a körülötte lévő csodás tájat; kirándulások, nyaralások, hétvégi kiruccanások kedvelt helyszínét? Évtizedek óta kedvenc úti célja e táj Zóka Gyulának, zalaegerszegi fotográfusnak is, aki csak néhány éve egyik barátja ötlete után fotózza a Balatont és a Balaton-felvidéket. Jó ideje tervben volt egy színvonalas album kiadatása ebben a témában, most a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg a mű.

Az intézmény oktatóterme zsúfolásig megtelt barátokkal és őszinte rajongókkal, egy emberként örültek Zóka Gyula sikerének. A Balaton-felvidék című képes albumot Kaján Imre, a múzeum igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Nem titok, az intézmény vezetője is a Balaton nagy szerelmese, így szívhez szólóan beszélt a táj és a fotók szépségéről.

A képekhez a lényegre törő szöveget Matyovszky Márta álmodta meg és vetette papírra. 

A könyv ajánlása így hangzik:
"A Balaton-felvidék földtörténeti korok eseményeinek tanúja és őrzője, az itt hosszabb-rövidebb időre megfordult népek, népcsoportok lakóhelye, Magyarország történelmének egyik legfontosabb színhelye. A könyv olvasója a Keszthelyi-fennsíktól a Tapolcai- és Káli-medencén keresztül a Tihanyi-félszigetig és Balatonkeneséig járhatja be a Balaton-felvidék tájegységeit, hegyeit és medencéit, hogy felfedezze természeti és ember alkotta értékeit."

A képes album a Libri könyvesboltban megvásárolható.
 

2018.
június
14.