A magyar költészet napján | Göcseji Múzeum

A magyar költészet napján

Maratoni versolvasáson vett részt a Göcseji Múzeum egy csoportja a belvárosi Dísz téren. A Családi Intézet harmadik éve rendezi meg a költészet napi programot az egyik belvárosi gasztrobárban. Reggel nyolctól este nyolc óráig egymást váltják a diákok, kulturális szakemberek, intézményi igazgatók, civil városlakók, s olvassák el az egyik kedvenc versüket.

A múzeumban történészek, muzeológusok, etnográfusok, múzeumpedagógusok egy emberként készültek, s válogatták össze azt a sorozatot, amelyet a zalaegerszegi közönséggel megosztottak. A kollégák a vers felolvasása előtt ajánlást is mondtak vagy éppen elmesélték, mely életszakaszuknak volt legjelentősebb alkotása az a néhány versszak. Volt, aki a nyugdíjba vonuló sorstársainak ajánlotta a költeményt, más a hétköznapok pozitív megélésére buzdított, volt, aki az ember életcéljának megtalálásához adott útmutatót, s olyan is akadt, aki azzal büszkélkedett, hogy a hozzá személyesen írt költeményt szavalta el. 

Úton a múzeum felé kiragasztottunk néhány verset a Posztolj verset az utcára! felhívásra a fa törzsére, cukrászda asztalára, kirakati üvegre, s közben éreztük a tavaszi napsütésben, hogy igazi ünnepnap a mai. 
A magyar költészet ünnepnapja.

2018.
április
11.