A múzeum az Art'Z fesztiválon | Göcseji Múzeum
Serényi Árpád fotói

A múzeum az Art'Z fesztiválon

Harmadik alkalommal rendezik meg a Street Food Weekendet a belvárosban, ami idén művészeti programmal kiegészülve várja az érdeklődőket. A fesztiválon a zene, a tánc, a divat és az irodalom mellett a képző- és fotóművészet is jelen lesz. Habár a Göcseji Múzeum speciális helyzetben éli manapság az életét, kiállító- és előadótermek híján mégis aktívan bekapcsolódunk a város kulturális életébe.

A hétvége során több alkalommal fényfestésre kerül sor a Dísz téren, a képek a múzeum fotógyűjteményéből kerülnek majd sokak örömére a TIT székház homlokzatára. Elsősorban Serényi Árpád fotográfus munkáiból válogattuk össze a régi idők Zalaegerszegét bemutató sorozatot.
A Tourinform iroda felkérésére különleges belvárosi sétát tart Megyeri Anna történész kolléganőnk június 1-én, szombaton 14.30 órától. A főmuzeológus a város neves köztéri alkotásairól és ikonikus épületeiről mesél. Az ingyenes, egy órás várostörténeti barangolás a Deák téren kezdődik és a Dísz téren fejeződik be.

A Göcseji Falumúzeumból egy igazi autentikus tárgyat viszünk majd el a város központjába: a szénás szekéren mezőgazdasági munkához használt eszközök, széna, boroshordó lesznek. A városháza aulájában "A hónap műtárgya" vitrinkiállításunk nemes darabja ez alkalommal egy grafittal kevert agyagból készült, korongolt, tömzsi csupor. Mivel a fazekaskorong használatát az őskorban elsőként a kelták honosították meg a Kárpát-medencében, az étel tárolására és tálalására alkalmas edény a kelta hétköznapok emlékét idézi meg.  
 

2019.
május
27.
Szekér
A hónap műtárgya
Szentháromság szobor