Amerikából jött – és megmutatja, milyen számára Zalaegerszeg | Göcseji Múzeum
Lewis Colburn - Fotó: Bernadette Dye - http://www.theartblog.org/

Amerikából jött – és megmutatja, milyen számára Zalaegerszeg

Mit lát meg a városból egy vendég?

Milyennek látja Zalaegerszeget egy amerikai képzőművész?

Augusztus 25-én 10.30-kor Lewis Colburn a Göcseji Múzeumban bemutatja azt az installációt, amelynek létrejöttét Zalaegerszeg inspirálta.

Lewis Colburn a D'CLINIC Studios képzőművészeti rezidenciaprogramjának a vendégeként tölt 1 hónapot Zalaegerszegen 2015 augusztusában.

Lewis Colburn Cedar Falls-ban, Iowában született. A Syracuse University-n végzett szobrászként. Tagja a philedelphiai Rollins Building-ben működő NAPOLEON művészeti csoportnak. Jelenleg a Drexel University adjunktusa, ahol szobrászatot tanít.

A Göcseji Múzeumban bemutatott installációjához hasonló projekteket készített a közelmúltban a Pennsylvania Academy of the Fine Arts-ban, a Hallwalls Contemporary Arts Centerben és a Pittsburgh Center for the Arts-ban.

A „Három múzeumi objekt” című munkája is azzal foglalkozik, hogy "hogyan meséljük el, dolgozzuk fel újra és újra a történelmi eseményeket, vagy milyen a viszonyunk az egyes korszakok jellegzetes tárgyaihoz. Munkáiban felújítja, újraértelmezi ezeket a tárgyakat, vagy mai környezetben helyezi el őket, különleges szellemi kapcsolatot alakítva így ki az egyes történelmi korszakok és napjaink között." (Pánczél Petra)

A D'CLINIC-ről:

A 3 éves múlttal rendelkező D'CLINIC Studios 2015 júliusában költözött Zalaegerszegre az itteni fiatal művészek hívására. Képzőművészeti rezidenciaprogramokat és happeningeket szervez. Eddig már 9 művész érkezett ide Írországból, Skóciából, Kanadából, Vietnámból, az USÁ-ból és Brazíliából. A művészek elsősorban a pályájuk elején járó fiatal alkotók. A D'CLINIC keresi az együttműködés lehetőségeit a helyi művészeti és kulturális szcéna szereplőivel - így a múzeummal – is.

Fotó: Bernadette Dye - http://www.theartblog.org/

2015.
augusztus
19.