Az órák bűvöletében | Göcseji Múzeum

Az órák bűvöletében

 A Zalaegerszegen sokak által ismert Preisz József órásmester évtizedeken át gyűjtötte a szebbnél szebb és értékesebbnél értékesebb órákat. A  páratlan gyűjteményből a Göcseji Múzeumban nyílik új állandó kiállítás. 

Az órásmester elsőként 2015-ben tárta a nagyközönség elé a fali-, kandalló-, asztali, zseb- és karórákból álló gyűjteményét, majd 2021-ben a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben nyílt egy időszaki kiállítás, ahol bemutatta a nemzetközi és a hazai óragyártás történetét. A kollekció azóta tovább bővült köszönhetően a gyűjtőszenvedélyének és az adományoknak. A Göcseji Múzeumba egy 400 darabos gyűjtemény érkezik, a kiállítótér falain és vitrinjeiben számos óraritkaság kap helyet, de megjelenik egy enteriőr is, ami az órásmester műhelyét és nélkülözhetetlen szerszámait mutatja be. 

Az órák bűvöletében című állandó kiállítás november 17-én pénteken 17.00 órakor nyílik a Göcseji Múzeumban, a tárlatot Balaicz Zoltán polgármester, Velkey Péter kulturális főtanácsadó és Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága főigazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A jövőben Preisz József órásmester tárlatvezetéseket tart az értékes és különleges órák között. 

2023.
november
09.