Beporzók napja 2021-ben is | Göcseji Múzeum

Beporzók napja 2021-ben is

A Göcseji Múzeum idén is csatlakozik a Beporzók napja című országos programhoz. A beporzásról ma már nem csupán a méhek jutnak eszünkbe, hanem számos rovar, madár és emlős is. Ezek az állatok mind felelősek e létfontosságú feladatért, de közülük több faj sajnos már veszélyeztetett. "Ha a beporzás elmarad, termés sem lesz." - foglalták össze okosan a gyerekek a tavalyi (még személyesen) tartott foglakásokokon. Mi emberek is sokat tehetünk azért, hogy a természet szimbiózisa ne bomoljon meg. Még akkor is, ha a Föld ereje még ebben is a segítségünkre van, gondoljunk csak a víz és a szél munkájára.

Március 10-én, szerdán online programokkal készülünk. A Göcseji Falumúzeumban nagyméretű rovarhotelt készítenek a kollégák, a folyamatot online követhetik az érdeklődők, és heteken, hónapokon át tudósításokat adunk a szálláshelyen élők mindennapjairól.

Online módon közösen elkészítjük az otthon is használható rovarszállást, papírvirágokat és pillangókat vágunk és ragasztunk, sőt, kvízjátékon is részt vehetnek a gyerekek. A Qulto Education oktató programon keresztül pedig 15-20 perces foglalkozásokkal készülünk más-más korosztályok számára.
Kövessenek minket március 10-én, szerdán a Göcseji Múzeum és a Göcseji Falumúzeum Facebook oldalán, valamit itt, a múzeum weboldalán! 

Várjuk Önöket!

2021.
március
05.