Dombérozó harmadszor | Göcseji Múzeum

Dombérozó harmadszor

"Rávezetni az embereket arra, hogy fantasztikus helyen élnek." Ez az egyik legfontosabb célja a Göcseji Dombérozónak a főszervező Magai Ágota, Becsvölgye polgármestere szerint. Az idei rendezvénysorozathoz 24 település csatlakozott, így tíz nap alatt mintegy negyven program várja a vendégeket. Képzőművészet, színházi előadások, templomi és szabadtéri koncertek, kirándulások és kerékpártúrák, gasztronómiai bemutatók színesítik a palettát.

A Göcseji Múzeum munkatársai is kiveszik részüket a feladatokban. Július 17-én 10.00 órától Gellénházán vendégeskednek a kollégák, ahol "Népi gyermekjátékok olimpiája" keretében a hagyományos gyermekjátékokkal ismertetik meg a közönséget. Jelentkezni a játékra bárkinek lehet kortól és lakóhelytől függetlenül. Július 21-én Marx Mária etnográfus kolléganőnk a Göcseji Falumúzeum fejlesztési elképzeléseibe avatja be az érdeklődőket Gellénházán, Iborfián, Babosdöbrétén és Bödén.

Érdemes tehát figyelni a programkiírásokat, a teljes műsorkínálat elolvasható a rendezvény hivatalos Facebook oldalán. https://www.facebook.com/events/766042303601516/

 

2018.
július
06.