Elismerés | Göcseji Múzeum
Horváth Imre restaurátor elismerésben részesült

Elismerés

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a város önkormányzata gálaműsort rendezett a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Balaicz Zoltán polgármester minden esztendőben itt adja át azokat az elismeréseket, amelyeket a közművelődési szakemberek kiemelkedő tevékenységükért, valamint alkotómunkájukért kapnak. Idén Horváth Imre műtárgyvédelmi osztályvezető kollégánk vette át a díjat.

Horváth Imre 1997 óta dolgozik a Göcseji Múzeumban, mint farestaurátor. Az intézmény támogatásával elvégezte a Képzőművészeti Egyetemet, ahol fa-bútor tárgyrestaurátor művész végzettséget szerzett. Kollégánk rendszeresen részt vesz szakmai továbbképzéseken, konferenciákon és tanulmányutakon, jelen van szakmája országos közéletében is. 
A vármegyei hatókörű múzeum kompetens munkatársaként ellátja a megyei állományvédelmi felelős feladatkörét is. Ennek keretében rendszeresen megfordul a vármegye múzeumaiban, felméri az ott őrzött műtárgyállomány tárolási körülményeit, szükség esetén szakmai tanácsokat ad a problémás helyzetek megoldására, segítséget nyújt az ehhez szükséges pályázatok összeállítására. Műtárgyvédelmi tevékenysége mellett az intézményi kiállítások tervezésének és építésének egyik irányítója. Munkájával, igényességével, szorgalmával komoly szerepe volt a Göcseji Múzeum elmúlt években elért eredményeiben, méltó a Magyar Kultúra Napján történő elismerésre.

Szívből gratulálunk kollégánknak és a többi társintézet munkatársának!

2024.
január
23.