Fordulópont: újra együtt! | Göcseji Múzeum
Sajtótájékoztató a Múzeumok Éjszakája programjáról

Fordulópont: újra együtt!

Az idei nyáron egy kicsit fellélegezhetünk. A hónapokon át tartó sok online program után június 26-án szeretnénk, ha minél többen együtt tölthetnénk a Múzeumok éjszakáját. Ezért a város számos kulturális intézménye összefogott és invitálja a közönséget egy színes programkavalkádra. A Göcseji Múzeum, a Göcseji Falumúzeum, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, a MimikArt Galéria és a Tourinform Iroda közösen csatlakozott az országos eseményhez, és invitálja a közönséget Zalaegerszegre egy összművészeti kulturális rendezvényre. 

A fesztiválhangulatú eseményt megelőző sajtótájékoztatón a zalaegerszegi intézmények igazgatói ismertették a részletes programot. Habár országosan külön szlogent is meghatároztak a főszervezők, mi kiegészítettük ezt: Fordulópont - újra együtt! Egyrészt a város kulturális intézményei ismét együtt vannak és közösen munkálkodnak, másrészt a közönséggel is újra együtt lehetünk, és ez nagy öröm mindenki számára.

A belvárosi programokat idősávokban kínáljuk, erről a részletes programkínálóban mindenki tájékozódhat, talál kedvére valót kicsi és nagy is. Leg-leg-leg Zalaegerszeg címmel vidám családi sétával indul a kora este, majd a Deák téren folytatódik a forgatag. Itt a házigazda a Deák-könyvtár és a Göcseji Múzeum lesz. A páncélszekrény titkai, Ne válj szoborrá!, Gyűjtsd a Deákbankókat!, Tudd, hol élsz! - Ismeretlen ismerős helyek, Egyszer volt, hol nem volt…, Készíts műtárgymásolatot!, hogy csak néhány különleges címet említsünk a téren és a könyvtárban található sok játék közül. Vendégek lesznek a Zalai 47. Honvédzászlóalj hagyományőrző katonái is, akik számos ruhát, fegyvert hoznak magukkal, amiket fel lehet próbálni és persze fotózkodni is lehet. A honvédek mosolyogjanak vagy szigorúan nézzenek a fényképen? Ezt a vendég maga dönti el.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem hosszú évek után ismét csatlakozott a programhoz, a Herendi porcelán- és pillangó kiállítást hozzák magukkal, készülnek porcelánfestő bemutatóval, a lepkegyűjtés fortélyait bemutató előadással, tárlatvezetéssel, de zongorakoncerttel is. A közeli MimikArt Galéria is tárt karokkal fogadja késő este a közönséget, ahol a helyi képzőművészekkel és alkotásaikkal találkozhatnak, de Sebestyén János festőművész kiállításmegnyitójára és fényfestésre is sor kerül.

A belvárostól kicsit távolabb két gyűjteményi intézmény késő estig várja a szórakozni vágyókat. A Göcseji Falumúzeumban a mesék világába csöppenhetünk: báb- és mesejáték, Mesék éjszakája gyerekeknek, de felnőtteknek is! A tárlatvezetéseken túl táncház is színesíti a programot. A szomszédos olajipari múzeumban festménykiállítás, szabadtéri kiállítás, gyermekprogramok, tárlatvezetés és csillagászati távcsöves bemutató is várja az érdeklődőket.

Ugye felírták a június 26-ai dátumot a naptárba? Hiszen tudják, Múzeumok éjszakája egy évben csak egyszer van!

2021.
június
16.

Kapcsolódó tartalom

Múzeumok Éjszakája 2021 plakát
Sajtótájékoztató a Múzeumok Éjszakája programjáról
Pillangók
Múzeumok Éjszakája 2021 június 26-án banner