Hármas ünnep, jubileum | Göcseji Múzeum
Dr. Kostály László múzeumigazgató, Simmer Lívia régész főmuzeológus, Béres Katalin történész főmuzeológus, Havasi Bálint régész főmuzeológus

Hármas ünnep, jubileum

Többszörösen jeles nap volt a tegnapi. A 70 éves Göcseji Múzeum Zalai Múzeum sorozatának 25. kiadását ajánlotta az érdeklődők figyelmébe azon a rendezvényen, amelyet a Deák téri könyvtárban rendeztek meg. A közönség a pandémiás helyzetre való tekintettel az online térben követhette figyelemmel az eseményt, a múzeum YouTube csatornáján.

A kiadvány ez alkalommal tiszteleti kötet volt. A vaskos könyvbe írt valamennyi szerző Béres Katalin történész-főmuzeológusnak ajánlotta a tanulmányát. Volt és jelenlegi munkatársak, múzeumigazgatók, de régi egyetemi diáktársak is csatlakoztak a csoporthoz. A történész kolléganő 1983 óta dolgozik a Göcseji Múzeumban, számos kiállítás kurátora volt, szakmai konferenciák megkerülhetetlen előadója, tudományos publikációk írója. A nemrég kerek számú születésnapja is alkalmat adott az ünneplésre. 

A régészet, a történettudomány, az etnográfia és a művészettörténet témaköröket érintő írásokat Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A Zalai Múzeum 25. című tanulmánykötet a mai naptól a múzeum irodaházában vásárolható meg.

A rendezvényre Kostyál László igazgató meglepetéssel is készült. Két munkatársának muzeális intézményi szakmai címet is adományozott: Simmer Lívia és Havasi Bálint ezentúl mindketten régész-főmuzeológusok. 

Fotó: Seres Péter

 

2021.
február
24.
Béres Katalin történész főmuzeológus
Balaicz Zoltán, ZMJV polgármestere
Kiss Gábor, könyvtárigazgató