Kedves Múzeumbarátok, kedves Látogatóink! | Göcseji Múzeum
Göcseji Múzeum

Kedves Múzeumbarátok, kedves Látogatóink!

Az Országgyűlés 2012. őszi döntése alapján a vidéki múzeumok 2013-tól új struktúrában működnek. A megyei múzeumigazgatóságok 2013. január 1-től megszűntek, eddigi tagintézményeik pedig – néhány kivételtől eltekintve – a helyi önkormányzatok fenntartásában működnek tovább. E rendszerben kiemelt szerep jut a megyeszékhelyi múzeumoknak, amelyek települési feladataik mellett megyei hatókörű múzeumként jelentős állami – régészeti, szakmai, módszertani – feladatokat is ellátnak. Zala megyében e funkciót a Göcseji Múzeum tölti be, amely így a megszűnő Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága (ZMMI) jogutódja. Irányítása alatt maradt a Göcseji Skanzen és Finnugor Néprajzi Park, valamint – valószínűleg átmenetileg – a kehidai Deák-kúria. A Balatoni Múzeum és a Thúry György Múzeum önálló intézményként működik tovább.

A megszűnt ZMMI honlapját az új rendszer kikristályosodásáig változatlan címen tovább működtetjük, azonban a korábbi tagintézmények weblapjai hamarosan más módon lesznek elérhetők. Erről természetesen azonnal tájékoztatást adunk Önöknek.

Bízunk abban, hogy az átalakulás mind a zalai múzeumok működésének, mind az Önök széleskörű kiszolgálásának minőségében látható eredményeket hoz majd.

Az újabb múzeumi találkozások reményében, a ZMMI volt munkatársai nevében boldog 2013-as Újesztendőt kívánnak a megyei hatókörű városi múzeumként tovább működő Göcseji Múzeum és tagintézményei dolgozói.

2013.
január
02.