Könyvbemutató és elismerések | Göcseji Múzeum

Könyvbemutató és elismerések

Az idei kultúra napi megemlékezést csak szűk körben, a sajtó jelenlétében tartották meg Zalaegerszegen, kizárólag a kitüntetésekre és egy könyvbemutatóra koncentrálva. 

Éveken át január 22-én nagyszabású koncerttel és gálaműsorral emlékeztünk meg kulturális örökségünkről, s habár tavaly a rendezvény még nagyszámú közönség előtt zajlott (egy éve ilyenkor érkeztek az első hírek egy veszélyes vírusról), idén csak maroknyi ember vehetett részt a dísztermi programon. Ahogy a város polgármestere elmondta, a koronavírus nemcsak az egészség és a gazdaság területén okoz károkat, hanem a közösségi és társadalmi életben is. Éppen ezért nem szerettek volna a szervezők lemondani az olyan szép hagyományról, mint a "Kultúra mecénása díj" átadásáról és a közművelődési szakemberek elismeréséről. 

A "Kultúra mecénása díjat" a Patent Security Kft kapta, a cégvezetők lelkes pártfogói évek óta a színháznak és néhány sportegyesületnek. A vállalkozás képviselője Szabolcs Péter: Színház című kisplasztikáját vehette át jutalmul.

Immár hatodik éve ismeri el a város azoknak a közművelődésben tevékenykedők munkáját, akik a közművelődési, a könyvtári és a múzeumi ágazatban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A Göcseji Múzeum gyűjteménykezelője, régésztechnikusa, Büki Ágnes kolléganőnk volt az egyik kitüntetett. Szívből gratulálunk!

Az ünnepségen mutatták be Dr. Kostyál László-Zóka Pál közös alkotását, a "Megformálta a föld porából" című képzőművészeti albumot, amely a harmadik kötet a Németh János Kossuth-díjas keramikusművész munkásságáról szóló trilógiának. A mostani impozáns kiadvány a művész kisplasztikáival foglalkozik.

2021.
január
25.