Könyvbemutató - Göcsej és Őrség hagyományos körtefajtái | Göcseji Múzeum

Könyvbemutató - Göcsej és Őrség hagyományos körtefajtái

A Göcsej Természetvédelmi Alapítvány 2016. június 9-én 10 órakor a Göcseji Múzeum Kisfaludi-termében bemutatja: a Göcsej és Őrség hagyományos körtefajtái című hiánypótló fajtaleírást. A könyv több mint 200, a tájegységre jellemző körtefajtát szemléz leírással és fotókkal. A könyv tematikus folytatása az Őrség és Göcsej hagyományos almafajtái című, 2014-ben kiadott kötetnek, amelynek népszerűségét jelzi, hogy hónapok alatt elfogyott a boltokból, és azóta sem hozzáférhető. (A Göcsej Természetvédelmi Alapítvány honlapjáról az elektronikus változat ugyanakkor letölthető, a lehetőséggel a látogatottsági statisztikák alapján meglehetősen sokan élnek is.)

A Göcsej és Őrség hagyományos körtefajtái című könyv kapcsán Kovács Gyula erdész, a Tündérkert Mozgalom elindítója, a hagyományos gyümölcsfajták megmentője; Darázsi Zsolt, a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány (leköszönő) elnöke és Kaján Imre múzeumigazgató mondja el gondolatait.

A Göcseji Múzeum és a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány több projektben együttműködött már eddig is (Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, gyümölcsészképzés) – s a jövőben is várhatóak közös munkák.

A könyv bemutatóján résztvevők megismerhetik a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány új elnökét is.

Mindenkit szeretettel várunk! 

 

2016.
június
07.

Címkék