Közösségek Hete | Göcseji Múzeum

Közösségek Hete

Országos programsorozat indul május 6-án Közösségek Hete név alatt, amelyhez a Göcseji Múzeum is csatlakozott.  Az idei rendezvény mottója: Adj esélyt! A Közösségek Hete kiváló lehetőséget kínál, hogy ráirányítsák a szervezők a figyelmet a közösségeinkben rejlő értékekre, az intézményekben, településeken működő közösségek tevékenységeire, a kialakult partnerségekre, az együttműködésben rejlő társadalomformáló hatásra.

A Göcseji Falumúzeum foglalkoztatóházában május 10-én 14.00 órakor nyílik a tápiószőlősi Deák Ferenc, lábbal és szájjal festő alkotó műveiből álló kiállítás. A programon közreműködik a Zalai Táncegyüttes utánpótlás csoportja, az alkotóról pedig Dudás Gyula, a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének elnöke beszél. A kiállítást Varju András falumúzeumi osztályvezető nyitja meg.

Helytörténeti sétára hív minden érdeklődőt május 10-én 17.00 órakor a Tourinform iroda. Béres Katalin, a Göcseji Múzeum történész-főmuzeológusa „Elődeink nyomában” címmel a séta során felidézi a Göcseji temetőt járva Zalaegerszeg híres szülötteit, egykor ismert és különleges alakjait.

Május 11-én 10.00 órától a Göcseji Falumúzeum a Családok Átmeneti Otthona lakóit látja vendégül. A délelőtti órákban kézműves foglalkozással és családi játékokkal töltik az időt a gyerekek, mesét hallgatnak Balaton László: Az öreg malom boldogsága című kötetből, amiről akár meseillusztrációt is készíthetnek.

2019.
április
13.