Közösségek hete 2021 | Göcseji Múzeum
Közösségek hete logo

Közösségek hete 2021

Ebben az esztendőben is készülünk a Közösségek hete című rendezvénysorozatra, ami a közösségi értékekre, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet május közepén.

Fedezzük fel kincseinket!

Minden településnek megvannak a maga titkai, a személyes, csak az ott élőkhöz fűződő történetei, épületei, emlékei. Ezeknek egy részét talán már csak az idősebb generáció ismeri, vagy csupán a közvetlen környezet tud róluk. Talán ezek sokaknak semmit sem jelentenek, azonban a helyi közösségek számára kapcsok, közös élmények lehetnek.

A programon belül két online eseményre is sor kerül. Május 11-én este kerekasztal beszélgetésre kerül sor a Göcseji Múzeum és a Balatoni Múzeum régészeinek jóvoltából. A tizenegy régész feleleveníti a közösségi régészet Zala megyei aktualitásait, szó esik az előkerült fontosabb leletekről, a közös munka sikereiről és persze a humoros esetekről is.

Május 13-án este Múzeumi találkozások online eseményen Dr. Vándor László régész, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatója beszél Zalaegerszeg középkori emlékeiről.

Várjuk Önöket online eseményeinken!

2021.
április
26.