Közösségek Hete a Göcseji Múzeumban | Göcseji Múzeum

Közösségek Hete a Göcseji Múzeumban

Országos programsorozat indult ezen a héten Közösségek Hete név alatt, amelyhez a Göcseji Múzeum is csatlakozott. A keddi napra a civil szervezetek és közösségek képviselőit vártuk.

A vendégeket először Necze Gábor és Tóth József kulturális közösségfejlesztő mentorok köszöntötték, majd hangulatos előadást hallhattak a Göcseji Falumúzeum fejlesztési terveiről Marx Mária etnográfus előadásában, végül Dr. Kostyál László művészettörténész, a múzeum igazgató-helyettese mesélt az intézmény átalakításáról, a kiállítótermek bővítéséről, az új kiállításokról.

A múzeumok a 21. században már nem azzal a hűvös arisztokratikus eleganciával poros emlék- és műtárgyakat őrző intézmények, mint régebben voltak, hanem nyitott, közösségépítő, jó hangulatú létesítmények. Magánemberek, egyesületek, közösségek találkozóhelye is a múzeum. A nagysikerű Tudományos Esték és Múzeumi találkozások, a múzeumpedagógiai foglalkozások, a Dallal, tánccal című zenés és táncos összejövetelek, a kincskereső versenyek, mind-mind a közösségért vannak. Azért, hogy a közönség jól érezze magát, közben ismereteket szerezzen, s élmény érje őket.

A zalaegerszegiek bátran lépjenek be a múzeum falai közé, hiszen ez az intézmény mindannyiunké, fontos, hogy érezzék a városlakók, a közös identitásunk emlékeit őrzi a hely. Ha valaki még jobban szeretne kötődni Zalaegerszeghez, erősíteni kívánja lokálpatriotizmusát, a kérdéseire a válaszokat keresi, akkor a legjobb helyen jár, ha belép a Göcseji Múzeumba. 

2017.
május
11.