Különdíjas a Göcseji Múzeum | Göcseji Múzeum
Gecse Péter és Dr. Kostyál László az Év Múzeuma 2023 díjátadón

Különdíjas a Göcseji Múzeum

AZ ÉV MÚZEUMA díjat a Pulszky Társaság Magyar Múzeumi Egyesület 1996-ban alapította azzal a céllal, hogy évente a jelentős eredményeket felmutató muzeális intézményeket díjazza, és ráirányítsa a figyelmet e nélkülözhetetlen művészeti-gyűjteményi-kulturális központokra.

Az elismerésre mindig az az intézmény számíthat, amelyik sikereit stratégiai alapú fejlesztéseknek köszönheti és a múzeumi tevékenység valamennyi területén kiegyensúlyozott fejlődést ért el.

Március végén érkezett az örömteli hír, miszerint a Göcseji Múzeum megfelelt minden olyan előzőleg kiírt feltételnek, amelyet a bíráló bizottság megjelölt, így a tavaszi hónapokban használhattuk Az Év Múzeuma 2023 jelöltje megnevezést. Az ezt követő heteket nagy izgalom kísérte. Május 5-én Budapesten, a Ludwig Múzeumban megrendezett Sokszínű múzeum című rendezvényen adták át az elismeréseket több kategóriában. A „nagy múzeumok” közül Az Év Múzeuma 2023 elismerést a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyerte, a „kis múzeumok” kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum vihette haza.

De mi sem tértünk haza üres kézzel,

a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a Göcseji Múzeum nyerte a múzeum stratégiai alapú fejlesztéséért, épületének példaértékű megújításáért és a múzeumi szolgáltatások széleskörű bővítéséért.

A díjat Gecse Péter alpolgármester és Dr. Kostyál László múzeumigazgató vette át a rendezvényen. 

2023.
június
06.