Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 | Göcseji Múzeum

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018

Örömmel adjuk hírül, hogy 2018. október 1. és november 11. között ismét megrendezik a nagy sikerű országos rendezvénysorozatot, a Múzeumok Őszi Fesztiválját. A programkavalkád idei jelmondata a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan: „Szenzációs örökségünk!”

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a Családok évének nyilvánította, így a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018-ban ehhez is kapcsolódni kíván. A fesztivál egész ideje alatt a főszervezők arra szeretnék inspirálni a múzeumokat, hogy hiteles válaszokat adjanak a kérdésre: milyen speciális élményekkel lehet elősegíteni a minőségi szabadidő családi körben és múzeumi környezetben való eltöltését.

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum is csatlakozott a rendezvényhez, a közelgő hetekben az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket:

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! - örökségi barangolás Béres Katalin történész-főmuzeológussal

2018. november 10. (szombat) 14.00 - Zalaegerszeg

Nyitott szemmel, gyalogszerrel sétálunk Zalaegerszeg és környéke lakóival több mint 2 km-t, hogy felfedezzük a város látható és láthatatlan kulturális örökségét. A résztvevők szakavatott vezető segítségével megismerik a zalai megyeszékhely nevezetes épületeit, emlékhelyeit és művészeit köztéri alkotásaikon keresztül.

 

A vándor fazekas – utazó múzeum

A vándor fazekast előzetes egyeztetés után fogadhatják az oktatási intézmények október 1-től november 9-ig. A múzeumpedagógiai foglalkozáson edényeket korongoznak és népi gyerekjátékokat készítenek a diákok.

 

Göcsej beszélő tárgyai – utazó múzeum

2018. október 11. (csütörtök) 18.00 – Hottó, Faluház

2018. október 17. (szerda) 17.30 – Ozmánbük, Faluház

2018. október 18. (csütörtök) 17.30 – Gellénháza, Kultúrház

2018. október 25. (csütörtök) 17.30 – Bázakerettye, Déryné Művelődési Ház

Marx Mária etnográfus a göcseji falvakban gyűjtött tárgyakról és épített örökségünkről tart előadást. Az előadás a közösségek figyelmét hivatott felhívni a még fellelhető néprajzi emlékanyag megőrzésére.

 

Játszani is engedd… - múzeumpedagógiai évadnyitó

2018. október 8. (hétfő) 14.00 – Zalaegerszeg, Mártírok útja 5.

Habár a Göcseji Múzeum 2018. novembertől zárva lesz, a múzeumpedagógiai foglalkozások továbbra is igénybe vehetők. A programon ismertetik a szakemberek az előttünk álló időszak lehetőségeit, „a múzeum házhoz megy” programkínálatot és a foglalkoztató terem új helyszínét. A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum múzeumpedagógusai is bemutatják a következő tanévben választható kínálatukat, amelyet interaktív programbemutató követ.

 

 

További információ:

Göcseji Múzeum
Kissné Kovács Ágnes
92/314-537

2018.
augusztus
28.