Nyári beharangozó | Göcseji Múzeum

Nyári beharangozó

Közeledik a nyári nyitvatartási rend és a programok kihirdetése a Göcseji Múzeumban, jó lenne felhívni vizuális anyaggal is a közönség figyelmét. A stresszel teli, gondterhelt időkben kellene valami könnyedség, kis vidámság és némi mosoly. Amúgy tényleg: a humort miért merjük a múzeumi életbe oly ritkán beemelni? 

Úgy döntöttünk, a játékosságot, a bájt belevisszük a nyári időszakot felvezető kampányba. Mihez érdemes elsőként nyúlni? Talán a gyerekkorhoz. A kollégák sziporkáztak az ötleteikkel, jöttek a javaslatok. Mi az, amit szinte mindenki ismer? Akár birtokolta, akár csupán vásárolja a gyerekeinek és az unokáinak, vagy régen a „dollárbolt” előtt megpillantva álmodozott róla: a dán építőkockákat és figurákat mindenki ismeri. Kreatív fotózási napot iktattunk be, újra éltük gyermek- és ifjúkorunk izgalmát, ahogy igazgattuk az alkalmi statisztáinkat, ahogy humort próbáltunk belevinni egy-egy képi világba.

Bicskei József műtárgyfotós kollégánk pedig hozzáadta a szakértelmét, és most már velünk együtt izgul, a közönség hogyan fogadja a fotósorozatot. Vajon értik a múzeumbarátok a humort? Szükség van ma a derűre? Reméljük, igen.

Április 1-jétől keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra között várjuk a közönséget a Göcseji Múzeum négy állandó és egy időszaki kiállításában!

Színes nyári programkavalkáddal is készülünk, kövessenek minket weboldalunkon és közösségi felületeinken!
 

2023.
március
24.