Régésztábor 2022-ben is a Göcseji Múzeumban | Göcseji Múzeum

Régésztábor 2022-ben is a Göcseji Múzeumban

Örömmel adjuk hírül, hogy 2022-ben is meghirdetjük nagy sikerű régésztáborunkat Zalaegerszegen, a nyáron két alkalommal.

Tematikus nyári napközis táborunk, amelyet elsősorban a történelem iránt fogékony leendő 6., 7. és 8. osztályos diákoknak szervezünk, ez alkalommal az ókorba nyújt betekintést. Biztosan ismerősen csengenek ezek a nevek: Mezopotámia, Babilon, Gíza, Kheopsz, Nagy Sándor, Spárta, Pallas Athéné, Pannónia, Savaria.  Nem gond, ha a gyerekek fejében cikáznak ezek a történelem órán hallott szavak, mert a múzeum régészei és múzeumpedagógusai azon lesznek, hogy a fiatalok nyelvén és érdeklődési területükhöz igazodva rendet tegyenek a sok információ között. A diákoknak régészek mesélnek a korról, a hozzá kapcsolódó ásatásokról, a kor embereiről.  A táborozók igazi ásatásra is ellátogatnak, a délutánok pedig az aznap megismert tárgyi kultúra megformálásával telnek: freskót készítenek ókori egyiptomi motívumokkal, kipróbálják a vázafestést görög módra, római mozaikot raknak össze. A hét tematikáját régész által vezetett kirándulás egészíti ki, mely során egy római kori villagazdaságba látogatnak.  

A tábor helyszíne:

a kívül-belül megújult Göcseji Múzeum épülete (Zalaegerszeg, Batthyány u. 2.) 

Időpontok:

  1. turnus 2022. június 27- július 01. között
  2. turnus 2022. július 11- július 15. között 

Részvételi díj:

45.000 Ft/fő (magában foglalja: az anyag-, utazási-, belépők és napi egyszeri étkezési költségeket). A gyerekek az ebédet naponta közösen fogyasztják el az egyik belvárosi étteremben. 

Létszám:

Turnusonként max. 15 fő.

Jelentkezési határidő: 

2022. május 20.

További információ és jelentkezés: 

Szabó Tímea múzeumpedagógusnál. Tel: 06-92-314-537; email: szabo.timea@gocsejimuzeum.hu

 

2022.
április
22.