Támogassa a Klügel orgona restaurálását! | Göcseji Múzeum

Támogassa a Klügel orgona restaurálását!

Kedves Múzeum- és Skanzenbarátok! Segítséget kérünk!

2018. év végén került a Göcseji Falumúzeumba az 1796-ban Kissomlyón, az evangélikus templomban felállított, majd onnan a vöcköndi katolikus templomba áthelyezett barokk orgona.

A hangszer műtárgyként is nagy kincs a számunkra, da az igazi közösségi értékét az adhatja majd, ha a Göcseji Falumúzeumban, a Zalacsébi fatemplomban újra megszólalhat!

A restaurátorok már gőzerővel dolgoznak a jelenleg nagyon rossz állapotban lévő hangszer rendbetételén, de a munka befejezéséhez még anyagi segítségre van szükségünk.
2022. május 27-én, pénteken a Városi Hangverseny és Kiállítóterem-ben megrendezett Orgona és Zongora koncert teljes bevétele is ezt a nemes célt szolgálta, még egyszer köszönjük a közreműködőknek és a jó szívvel mellénk álló hallgatóságnak!

Amennyiben módjukban áll, kérjük, lehetőségeik szerint Önök is támogassák közös célunk megvalósulását!

Hisszük, hogy felemelő érzés lesz majd a régi hangszer zengő hangját újból hallani, és újabb rendkívüli élmény nyújthat a Göcseji Falumúzeum kedves látogatóinak!

Az adományokat Göcseji Múzeum Salla Alapítványának számlaszámára gyűjtjük online kártyás fizetéssel a Donably rendszerén keresztül, vagy hagyományos módon utalással a  Budapest Bank 10104961-38266900-01003004 számlaszámára. Ha utalással küldi el támogatását, kérjük a megjegyzés rovatba rögzítse: "Adomány a Klügel orgona restaurálására"

Előre is köszönjük a támogatásukat!

Az orgonáról – Szényi Krisztina munkatársunk tollából – az alábbi linken tudhatnak meg többet: https://magyarmuzeumok.hu/cikk/a-vockondi-orgona-titka

Képek forrása:
https://www.zalamedia.hu/.../a-falumuzeumi-orgona.
 

2022.
június
07.

Címkék