Zöld műtárgyakkal a Földért | Göcseji Múzeum
Göcseji Falumúzeum tavasszal

Zöld műtárgyakkal a Földért

Világszerte különféle programokat szerveznek a Föld napja alkalmából, és Európa múzeumai idén is csatlakoztak április 20. után a #MuseumsGoGreen akcióhoz. A múzeumok zöld színű műtárgyaikon keresztül hívták fel a figyelmet a természeti értékek, a klíma és biológiai sokféleség megóvásának elengedhetetlen fontosságára. 

A világnak zöld múzeumokra van szüksége. Az online akciók persze nem helyettesíthetik a tettleges elköteleződést, de segíthetnek terjeszteni a környezetvédelmi kérdések tudományos álláspontjait, a múzeumi jó gyakorlatokat, és segíthet kapcsolatot építeni a múzeumi közösségekkel, akiknek fontos, hogy együtt tegyünk világunk megóvásáért.

Együtt ünnepeltük a Föld napját, hiszen múzeumok is csatlakoztak a világ legismertebb környezetvédelmi napjához. De hogy ne csupán egy napig tartson a figyelem, az aktuális héten néhány napot a zöld színnek és a Földnek szenteltünk. 
A múzeum közösségi oldalán bemutattunk Önöknek egy római kori bronz kolompot, aminek zöld színét a korrózió adja, egy szecessziós irizált üveg tintatartót, és a harmadik műtárgyunk.... nos, nem igazán műtárgy, de ennél zöldebbet nem találtunk a gyűjteményünkben: a Göcseji Falumúzeum volt!

2021.
április
28.

Címkék

Kolomp
Tintatartó