Elődeink élete - várostörténeti kiállítás | Göcseji Múzeum

Elődeink élete - várostörténeti kiállítás

Jegyvásárlás

Zalaegerszeg történetéről - bizton állíthatjuk - még soha nem volt ilyen terjedelmű és ennyire informatív, a mai kor közönségének az elvárásait is szem előtt tartó kiállítás, mint az Elődeink élete című tárlat. A kiállításon kronologikus sorrendben mutatjuk be Zalaegerszeg hajdani és mai polgárainak évszázadokon átnyúló történetét, különös tekintettel az életmódjukra, a mindennapjaikra, a viseletükre, a munkájukra és a mindenkori szórakozási lehetőségeikre.

A tárlaton életre kel egy zalaegerszegi házaspár - Egerszegi Mihály és Boriska -, ők kalauzolják végig a látogatót korszakról korszakra. A középkori mezővárosban földművesként jelennek meg, a török időkben végvári katonaként küzd a férfi, a 18. században egy céhes iparos életébe pillanthatunk be, a 19. századi reformkorban városi köznemesként tevékenykedik, a dualizmus korában urbánus értelmiségiként, a 20. századi Horthy-korszakban hivatalnokként dolgozik Egerszegi Mihály. A Kádár-korszakban pedig egy közeli faluból a városba költözött gyári munkásházaspárként élik a mindennapokat. 
Az állandó kiállítás közel 500 nm-en, 5 egymásba nyíló teremben mutatja be a város történetét, s egy mellékszálon Zala megye története is felvillan. A kiállítás gazdag tárgyi anyagot vonultat fel, nagyméretű dekorációk, enteriőrök és digitális tartalmak (humoros animációk, filmek, hanganyagok, interaktív játékok) segítik a megértést.
Látogasson el hozzánk és lépjen be Zalaegerszeg múltjának világába egy bájos házaspár kalauzolásával!