VI. Krosnói Len Biennálé | Göcseji Múzeum

VI. Krosnói Len Biennálé

Látogatható:
2012. január 06. - 2012. február 11.

A lengyelországi Krosnóban 2010 augusztusának végén nyílt meg az immár hagyományossá váló VI. Nemzetközi Len Biennálé. Anyaga azóta vándorkiállításként járja a régiót, és a Göcseji Múzeum, valamint a krosnói Kézműves Múzeum közötti partnerkapcsolat keretében érkezik Zalaegerszegre.

A Kárpátok északkeleti lejtőinél fekvő terület kézműves textiliparának régi hagyományaira utal maga a város neve is, ami magyarul szövőszéknek fordítható. A mostani kiállításra, miként korábban, a lengyelek mellett ezúttal is számos külföldi művész érkezett, elsősorban Szlovákiából és Ukrajnából.

A bemutatott alkotások a művészetté fejlesztett ősi kézműves tradíciók újfajta, kreatív, a kortárs trendeket jól tükröző, egyéni megoldásokat felvonultató újraértelmezéséről tanúskodnak. A krosnói nemzetközi tárlat az elmúlt években bekerült Európa textilművészeti körforgásába, és abban a régebbi jelentős kiállításokhoz hasonló súlyt képviselő rendezvényként tartják számon. Reméljük, hogy válogatott anyaga a zalaegerszegi közönség előtt is sikert arat majd.