Kedves műtárgyam | Göcseji Múzeum

Címke: Kedves műtárgyam

2020. december 18.
Megyeri Anna, nyomódúc

A bemutatott nyomódúcokat, és még 228 darabot, 1954-ben adta át Schütz Mihály vegyészmérnök, három gyermek, köztük a tehetséges színésznő, Schütz Ila édesapja a Göcseji Múzeumnak.

2020. december 12.
ZTE album, Balaton László

"A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos." Nick Hornbyt citálom, bár - ha magamra vetítem az idézetet - pontosítanom kell: "A Zete-meccsek alatt...".

2020. december 08.
Képeslap, Megyeri Anna

Miért kedves nekem ez a fekete-fehér képeslap? Ennek több oka is van. Először is: szép, amit ábrázol. Másrészt szívesen emlékezem az ajándékozóra is.

2020. december 04.
Vaskés, Varju András

Magától értetődőnek tűnhet, hogy a Göcseji Falumúzeum portáiról válasszak magamnak kedvenc műtárgyat. Az igazság az, hogy nagy az én szívem csücske, s belefér az összes! A teskándi fakereszttől kezdve a szíjószéken, a hajdina hántolón át, egészen a tulipános ládáig.

2020. december 04.
Bárányjelölők, Szabó Tímea

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesekiállítás…

2020. december 01.
Türelemüveg, Marx Mária

Kedves tárgyam – a sok közül – a néprajzi gyűjtemény egyik érdekes türelemüvege, amely témáját és kivitelezését tekintve egyaránt elüt a többi türelemüvegtől. A türelemüvegek ugyanis általában bányamunkákat vagy Kálváriát ábrázolnak.